Google+

Prima infatisare in procesul Basescu vs. Dodon. Judecatorul, recuzat la cererea lui Dodon

Prima infatisare in procesul pe care Traian Basescu i l-a intentat lui Igor Dodon privind anularea cetateniei moldovenesti a fost marcata de o cerere de recuzare formulata de Dodon, care a dus la inlocuirea magistratului Viorica Puica, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, avocatul Andrei Bivol.

 

"Ieri, 16 mai 2017, a avut loc prima sedinta de judecata in cauza intentata de Traian Basescu impotriva lui Igor Dodon privind anularea decretului de retragere a cetateniei Republicii Moldova. in sedinta de judecata reprezentantul lui Igor Dodon a inaintat o cerere de recuzare a magistratului de caz, Viorica Puica", a declarat, Andrei Bivol, avocatul fostului presedinte Traian Basescu, scrie Mediafax.

 

Igor Dodon a invocat ca prin admiterea cererii de suspendare a decretului care anula cetatenia moldoveasca judecatorul s-a antepronuntat asupra fondului cauzei.

 

"Pârâtul a invocat faptul ca prin admiterea cererii de suspendare a decretului, la 20 martie 2017, judecatorul de caz s-ar fi antepronuntat asupra fondului cauzei. De asemenea, au fost reclamante anumite incalcari la primirea in procedura a cererii fiind anexata si o plângere adresata in acest sens CSM-ului de catre Presedintele Igor Dodon", a afirmat Andrei Bivol.

 

Desi instanta a respins toate argumentele paratului, aceasta a concluzionat ca situatia creata intre judecator si partile procesului este de natura sa afecteze perceptia impartialitatii judecatorului de caz si a admis cererea de recuzare, a precizat avocatul lui Traian Basescu, adaugând ca incheierea nu se supune nici unei cai de atac.

 

Cererea de recuzare a fost examinata de un alt magistrat al Judecatoriei Chisinau, Tatiana Avasiloaie, potrivit sursei citate.

 

"Consideram ca recuzarea magistratului Viorica Puica a fost admisa intr-un mod abuziv si neintemeiat. Or, nu a fost intrunit nici unul dintre temeiurile de recuzare prevazute de lege", a sustinut Andrei Bivol.

 

Cauza urmeaza a fi repartizata spre examinare unui alt magistrat care va stabili urmatorul termen de judecata in procesul dintre Traian Basescu si presedintele Republicii Moldova, Igor Dodon.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn