Google+

Prima reactie a lui Vlad Filat dupa demersurile nepotului sau din lupta pentru averea fostului premier

La 11 iunie 2018, Vladimir Rusu, nepotul lui Vladimir Filat, a venit cu un demers un adresa organelor de drept, cerandu-le sa intervina si sa anuleze mai multe decizii si tranzactii cu bunuri si companii care apartineau fostului premier, unele din ele puse sub sechestru dupa condamnarea acestuia, scrie ZdG.md.

 

Rusu susţine în acel demers că, prin acţiunile întreprinse de persoane din anturajul fostei soţii a lui Filat, Sanda Diviricean, ar fi prejudiciat statul R. Moldova. 

[..]

 

Mesajul lui Vlad Filat prin intermediul avocaţilor cu solicitarea de a transmite către ZdG poziţia sa referitoare la publicaţia apărută.

 

În calitate de avocaţi am fost împuterniciţi să dezminţim afirmaţiile lui Rusu Vladimir, relatate în Ziarul de Gardă ca fiind falsuri, aberaţii şi interpretări denigratoare.

 

Dl Filat ne-a împuternicit să comunicăm pentru ZdG că nici familia Rusu şi în particular nici Vladimir Rusu nu-i reprezintă interesele, iar Vladimir Rusu acţionează în detrimentul dlui Vlad Filat.

 

Din păcate, interesul material a lui Vladimir Rusu îl determină să recurgă la orice, înţelege că este folosit cinic de alte persoane care regizează aceste acţiuni împotriva companiei din România şi aceste ieşiri publice. De precizat că Vladimir Rusu a pierdut toate procesele iniţiate împotriva companiei din România. Acum a început să răspîndească falsuri şi insinuări în Republica Moldova.

 

Interesul lui Vlad Filat este să fie păstrat şi gestionat cât mai eficient patrimoniul sechestrat, pentru a face posibilă recuperarea lui în întregime, urmare a hotărîrilor CEDO în care are toată încrederea că i se va face dreptate. 5. Vlad Filat solicită şi pe această cale să înceteze prejudicierea patrimoniului care i-a fost lăsat în gestiune şi să restituie tot ce a înstrăinat ilegal”, se precizează în răspunsul lui Vladimir Filat, oferit pentru ZdG.


CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn