Google+

Conflictul de la gradinita Lastaras a ajuns in atentia autoritatilor locale. Primarul interimar a cerut demisia directoarei, acuzand-o de o serie de nereguli: "La concurs a participat fiul directorei si nora, asa-i?" - VIDEO

Conflictul de la gradinita Lastaras a ajuns in atentia autoritatilor locale. Primarul interimar a cerut demisia directoarei, acuzand-o de o serie de nereguli: "La concurs a participat fiul directorei si nora, asa-i?" - VIDEO
Embed:

Conflictul de la gradinita Lastaras a ajuns in atentia autoritatilor locale. Primarul interimar a cerut astazi demisia directoarei, acuzand-o de o serie de nereguli. O comisie a facut verificari la institutie dupa ce parintii s-au plans ca platesc lunar in jur de 1500 de lei pentru activitatile care, de fapt, nu au loc.

 

Saptamana trecuta, Directia Educatie a creat o comisie speciala care a facut o revizie la gradinita "Lastaras". Grupul de lucru a depistat ca in institutie, activitatile optionale au loc tocmai in orele in care copiii ar trebui sa studieze programul obisnuit, iar asta incalca prevederile Codului Educatiei.

 

Rodica GUTU, SEFA DIRECTIA EDUCATIE CHISINAU: Acestea duc la abandonarea, neglijarea, programului curricular, se constata incalcarea cadrului legal.”

 

Membrii comisiei au spus ca nu au inteles bine cine si ce functie de conducere detine in gradinita. 

 

Rodica GUTU, SEFA DIRECTIA EDUCATIE CHISINAU: "Nu sunt clar delimitate rolurile, relatiile de colaborare, atribuitiile fiecarei structuri organizationale.”

 

Sefa directiei educatie spune ca a ramas neclar si felul cum sunt gestionati banii pentru ca nu i-au fost prezentate toate documentele necesare, mai ales ca acum directorul si directorul adjunct sunt in concediu.

 

Rodica GUTU, SEFA DIRECTIE EDUCATIE TINIRET SI SPORT:S-au depistat neregulile in procedura de achiziitii, se recomanda un control suplimentare.”

 

Primarul interimar a spus ca nu este multumit de raportul prezentat de sefa directiei si a venit cu niste completari – informatii pe care le-a primit de la Ministerul Educatiei. 

 

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU:La concurs a participat, fiul directorei, si nora. Asa-i?” Nora - director, si sotul  - presedinte. Activitatile contra plata, prestate ilegal, asa-i?, asta nu am vazut in raportul dvs.”

 

Ruslan Codreanu afirma ca activitea gradinitei trebuia sa fie suspendata inca din 2017 atunci cand responsabilii de la minister au facut verificari si au depistat neregulile.

 

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU:Voi insista ca directoarea sa-si dea demisia.

 

Primarul interimar a mai declarat ca annual din bugetul municipal gradinitele din capitala primesc 21 de milioane de lei, iar parintii mai aduc din buzunarele lor inca 14 milioane. Situatii este aceeasi si in scoli, spune Codreanu care afirma ca primeste deseori plangeri de la parinti.

 

Ruslan CODREANU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU:Am auzit istorii cand pedagogii cer sa fie adusi cu taxiul, am auzit ca din banii parintilor sa faci institutii private, noi punem oameni care lucreaza in Italia, in Germania sa duca cu taxiul.”

 

Directia Educatie va organiza in curand o sedinta la care se va decide ce masuri sa fie luate la gradinita Lastaras. Nu am reusit sa discutam deocamdata cu administratia institutiei, angajatii ne-au anuntat ca  directorul si directorul adjunct nu sunt la serviciu.

 

VEZI SI: Parintii care-si duc copiii la gradinita Lastaras din capitala se plang ca platesc lunar cate 1400 de lei pentru diverse activitati, care insa nu mai au loc:"Jucariile nu sunt schimbate de ani de zile". Reactia administratiei - VIDEO


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn