Google+

Primele troleibuze dotate cu camere video si prize USB vor circula in capitala pana la sfarsitul acestei luni: "Una este in spate si trei pentru supravegherea fiecarai usi" - VIDEO

Primele troleibuze dotate cu camere video si prize USB vor circula in capitala pana la sfarsitul acestei luni: "Una este in spate si trei pentru supravegherea fiecarai usi" - VIDEO
Embed:

Primele troleibuze dotate cu camere video si prize USB vor circula in capitala pana la sfarsitul acestei luni. Trei din cele 5 vehicule au ajuns deja la Chisinau si sunt acum asamblate, iar altele doua vor veni in zilele urmatoare. Autoritatile spun ca acum vor prinde mai usor hotii de buzunare.Procesul de asamblare a celor trei troleibuze cu mers autonom era astazi in toi. Spre deosebire de alte vehicule aduse pana acum din Belarus, acestea au fost dotate cu cate patru camere video.  

 

Victor LIFICIU, SEF AL ATELIERULUI DE REPARATIE SI ASAMBLARE: “Una este in spate si trei pentru supravegherea fiecarai usi.  In cabina soferului a fost instalat un ecran.”

 

Camerele vor inregistra tot ce se intampla in troleibuz, imaginile vor fi stocate pe un server, iar in caz de necesitate responsabilii de la Regia Transport Electric le vor putea analiza.

 

Acestia spun ca asa, vor putea identifica mai usor hotii de buzunare si analiza situatiile de conflict ce pot sa apara in transport.

 

Totodata, in troleibuze au fost instalate si patru prize USB la care pasagerii isi vor putea incarca telefoanele mobile si un sistem de incalzire a geamurilor pe timp de iarna. O alta nouatate sunt oglizile rabatabile. 

 

Victor LIFICIU, SEF AL ATELIERULUI DE REPARATIE SI ASAMBLARE: Dirijarea oglinzilor cu butonul din cabina soferilor, celalte se montau manual.”  

 

 Pentru ca unitatile de transport sa fie dotate cu toate cele mentionate mai sus, primaria a platit cu cate 300 de euro mai mult pentru fiecare dintre ele. Din cele trei vehicule aduse la Chisianau, primul va fi scos la rondaj in urmatoarele zile.

 

Lacatusii si inginerii muncesc de cu zor pentru ca troleibuzele, care acum seamana mai mult cu niste cutii goale, sa arate cum trebuie.

 

In urmatoarele zile, la Chisinau vor ajunge si celelalte doua troleibuze fara fir. Responsabilii spun ca pana la sfarsitul lunii februarie, toate cinci vor fi deja puse pe rute. In 2019, la Chisinau, ar urma sa fie aduse inca 30 de troleibuze clasice si fara fir.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn