Google+

Puscarie de pana la 15 ani pentru cei care fura bani europeni

Puscarie de pana la 15 ani pentru cei care fura bani europeni
Embed:

Cei care fura bani europeni vor face pana la 15 ani puscarie. Un proiect de lege in acest sens a trecut astazi de guvern.

 

Cristina TARNA, DIRECTOR ADJUNCT CNA: ”Statul nu detine un control foarte riguros in ceea ce priveste posibilitatile de fraudare."

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Este important sa spunem ca fraudarea fondurilor externe poate fi folosita cu inchisoare pana la 15 ani, ca sa auda toti mai bine.”

 

Cristina TARNA, DIRECTOR ADJUNCT CNA: ”de la 2 la 15 ani”

 

Pavel FILIP, PRIM-MINISTRU: ”Toleranta zero trebuie sa fie in general pentru fraude, dar o atentie deosebita trebuie acordate fraudelor din fondurile europene.”

 

Potrivit proiectului, demnitarii care vor fura din fondurile europene vor fi pedepsiti cu o amenda de pana la 160 de mii de lei si inchisoare de la 10 la 15 ani, iar companiile vor plati penalitati de 180 de mii de lei. Pana acum, codul penal prevedea pedepse doar in cazul in care banii nu erau folositi conform destinatiei. Penalitatea maxima era de 60 de mii de lei si 3 ani de inchisoare.

 

In prezent, tara noastra beneficiaza de aproape 3 miliarde de euro, granturi si credite preferentiale. Documentul aprobat astazi de guvern este o masura prevazuta in acordul de asociere. Pentru a intra in vigoare, proiectul trebuie sa treaca de parlament.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn