Procuratura Generala ar trebui sa prezinte in fata Parlamentului raportul privind furtul miliardului din sistemul bancar pana la sfarsitul lui noiembrie. Asta le-a spus astazi presedintele legislativului, Andrian Candu celor de la Procuratura, prezenti la Ziua Usilor deschise.

Publicat:14.09.2018, 13:09

Andrian CADNU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Buna ziua, Procuratura Generala, bine ati venit in Parlament. Stim ca treceti prin procede de reorganizare. Suntem alaturi si suntem gata sa venim cu suportul politic."

- Sunteti multumit de activitatea procuraturii?

Andrian CADNU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Va asteptam sa veniti in parlament asa cum v-ati asumat cu raportarea in privinta recuperarii fraudei bancare, potrivit strategiei."

Atunci cand o sa ne invite dl Presedinte, o sa venim.

Andrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: "Pana la sfarsitul sesiunii, pana in 30 noiembrie."

In perioada anilor 2012-2014 din Banca de Economii, Banca Sociala si Unibank a fost furat peste 1 miliard de dolari. Statul a contractat compania Kroll sa faca lumina. Anchetatorii au constatat ca in furtul miliardului ar fi fost implicate in jur de 75 de companii, care ar fi actionat impreuna, toate avand legatura cu Ilan Shor. Raportul Kroll 2 nu a fost facut public.