Google+

Raul Bac, lasat intr-un hal fara de hal de autoritatile de la noi, va fi curatat si amenajat din banii Bucurestiului. Guvernul roman ofera 10 milioane de euro - VIDEO

Raul Bac, lasat intr-un hal fara de hal de autoritatile de la noi, va fi curatat si amenajat din banii Bucurestiului. Guvernul roman ofera 10 milioane de euro - VIDEO
Embed:

Raul Bac, lasat intr-un hal fara de hal de autoritatile de la noi, va fi curatat si amenajat din banii Bucurestiului. Guvernul roman ofera 10 milioane de euro primariei de la Chisinau pentru ca raul sa fie curatat, iar albia largita pe o portiune de 50 de kilometri. Proiectul prevede ca vor aparea trei constructii hidrotehnice care sa previna inundatiile, iar pe mal vor fi amenajate zone de odihna.

 

Potrivit directiei locativ comunale a primariei, o prioritate este reducerea risculului de inundatie a raului Bac. 

 

Ion BURDIUMOV, DIRECTORUL DIRECTIEI LOCATIV-COMUNALE: “Aproximativ 44 de km de rau sa fie consolidat, sa fie curatate malurile. In orasul Chisinau va fi amenajata albia raului, vor fi construite trei constructii hidrotehnice.”

 

Tot acest acest proiect prevede si amenajarea malului raului Bac in cateva zone. Responsabilii de la primarie spun ca vor fi plantati arbori, vor fi create piste pentru biciclisti, dar si locuri de joaca pentru copii. 

 

Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV: “Pana va ajunge proiectul sa fie pus pe roate, raul Bac ramane in stare deplorabila. Aici se simte un miros neplacut, apa este foarte murdara, iar unii soferi isi spala masinile chiar pe mal, lasand toata mizeria sa se scurga in rau.”

 

Autoritatile sustin ca va fi curatata si amenajata o portiune de aproape 25 de kilometri a raului care incepe din orasul Vatra si se termina pe strada Gradina Botanica din capitala, dar si o bucata de peste 20 de kilometri a Bicului din raionul Straseni.

 

Anterior, primaria a mai avut tentative de a curata raul, insa fara niciun rezultat. Aspectul acestuia ramanea la fel, iar apele se umpleau inapoi cu mizerie.

 

Responsabilii de la primarie spun ca vor avea o schita a proiectului pana la sfarsitul lunii august, iar lucrarile vor dura aproximativ doi ani. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn