"Dupa alegeri toate aceste legi vor fi anulate. Va fi formata si o noua componenta a Curtii Constitutionale". Asta a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook, dupa ce astazi, CC l-a suspendat din functie pentru a cincea oara.

Publicat:10.12.2018, 10:36

Mesajul postat de Igor Dodon:

Presedintele Igor Dodon va fi suspendat din functie pentru a cincea oara. Sesizarea in acest sens a fost depusa de democrati, dupa ce Dodon a refuzat sa promulge mai multe legi adoptate de Parlament.

Pana acum, Dodon a fost suspendat de patru ori din functia de presedinte. Prima data s-a intamplat atunci cand seful statului a refuzat sa semneze decretul de numire in functie a Ministrului Apararii, Eugen Sturza, documentul fiind semnat de Andrian Candu.

Tot presedintele Parlamentului a semnat decretele de numire a noilor ministri propusi anterior de democrati si respinsi repetat de Igor Dodon. A treia oara, presedintele a fost suspendat pentru ca a refuzat sa promulge legea anti-propaganda.

A patra oara, Dodon a fost suspendat pentru ca a refuzat sa semneze decretele de numire in functie de ministri a Silviei Radu si a lui Nicolae Ciubuc.