Doua tinere de 21 si 22 ani au fost retinute pentru 72 de ore, fiind banuite de trafic de fiinte umane. Acestea racolau tinere pentru a se prostitua in Turcia.

Publicat:15.02.2017, 09:13

Potrivit politiei, banuitele aveau rolul bine determinat de a identifica potentialele victime prin intermediul retelelor de socializare si de a le determina sa se prostitueze in cluburile de noapte din Cipru Turcesc. Acestea aveau grija ca persoana racolata sa cumpere biletul de calatorie, sa-i perfecteze actele necesare si s-o insoteasca pana la aeroport.

Respectiv politistii au descins actiuni speciale de investigatii si au retinut la Aeroportul Chisinau una dintre banuite, insotind o victima, pentru a pleca in Cipru Turcesc cu scopul de a se prostitua. Ambele persoane au fost stopate si insotite la Inspectorat pentru audieri. Ulterior fiind localizata si retinuta a doua banuita, care s-a dovedit a fi organizatoarea actiunilor criminale, originara din raionul Rezina.

Tinerele risca o pedeapsa cu inchisoare pe un termen de la 7 ani pana la 15 ani.

Discutia dintre cele doua:

Tanara racolata: - Da la Istanbul cand o sa ajung?

Capul organizatiei: - La Istanbul faci asa, te duci si cauti cursa, o sa vezi pe un ecram mare. O sa vezi cursa ta e la ora 8. 


[....]

Tanara racolata: - Da acolo?

Capul organizatiei: - Nu nu , ce cu tine, acolo va da, iaca de exemplu te ia clientul, te duci cu soferul lor, cu taxistul lor. Adica a patronului. Clientul cand te ia, iti da pasaportul lui, iti da datele. Te duci la hotel, la ce hotel. Acolo deja o sa vezi.