Google+

Reparatia bd. Negruzzi din Chisinau ar putea sa se incheie la toamna. Odata ce santierul va disparea, autoritatile promit ca nu vor mai fi inundatii in zona garii - VIDEO

Reparatia bd. Negruzzi din Chisinau ar putea sa se incheie la toamna. Odata ce santierul va disparea, autoritatile promit ca nu vor mai fi inundatii in zona garii - VIDEO
Embed:

Mult a fost, mult a mai ramas. Reparatia bulevardului Negruzzi din capitala ar putea sa se incheie abia la toamna, adica un an mai tarziu decat termenul dat intial de autoritatile locale. Iar asta din cauza ca au aparut mai multe lucrari neprevazute. Totusi, odata ce santierul va disparea, autoritatile promit ca nu vor mai fi inundatii in zona garii, dupa fiecare ploaie mai puternica.


“-Cum merge munca? Pai ce, nu vezi ce e aici, se surpa malurile. Greu, greu, vezi cum e vremea. Ba nu-i una, ba nu-i alta.”


Pe santierul de pe bulevardul Constantin Negruzzi se lucra de zor astazi ca doar vine inspectia. Muncitorii spun ca de lucru mai este mult, intrucat pe parcurs au aparut mai multe probleme.


Sergiu LAUR, DIRIGINTE DE SANTIER“Transeea e mai lata decat trebuie, se surpa malul, nivelul apei e mai sus, noi lucram mai jos, sunt greutati care duc la stoparea lucrarilor. Avem lucrari, noi nu stam.”


Acum muncitorii se ocupa de locurile in care se va aduna apa in timpul ploilor torentiale. Mult de munca va fi si la instalarea tevilor care vor trece sub pasaj si vor fi conectate cu cele de pe strada Ciuflea.


Sergiu LAUR, DIRIGINTE DE SANTIER: “-Spune lumea ca nu prea vad muncitori. -A fost frig, n-am lucrat de sarbatori, noi lucram mai jos de pamant. Vedeti, oamenii nu se vad, uitati-va, oamenii se vad. Dar noi lucram, si dedesubt lucram.”


Cu presa dupa el, primarul Dorin Chirtoaca a venit astazi pe santier si a si coborat in transee.

Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “V-ati cam murdarit, domnul primar. Important e sa nu te murdaresti cu alte lucruri, cum ar fi politica sau altceva.” 


Lucrarile de pe bulevardul Constantin Negruzzi s-au dovedit a fi cele mai complicate de pana acum, se plang autoritatile. Definitiv, reparatia strazii ar putea sa se incheie abia in toamna. Niciun motiv de bucurie insa. Ulterior, haosul se va instala pe bulevardul Stefan cel Mare, spune edilul.


Dorin CHIRTOACA, PRIMAR CHISINAU: “Se fac fantani la fiecare 30 de metri, a fost schimbata axa canalizarii pluviale. Finalizam un proiect care va capta apa de ploaie din sectoarele centru si botanica. Este neplacut deranjul care este in jur, dar altfel nu putem rezolva problema. Noi estimam 3 luni de zile pentru a putea iesi din acest subteran.”


“Mie acum cum merg greu cu piciaorele imi este incomod, dar trebuie sa avem rabdare, altfel nu se schimba lucrurile in oras.”


“Lucrează foarte, foarte greu. Ca de obicei, promit un termen scurt, dar se întind pe zeci de ani.”


Lucrarile de pe Negruzzi au inceput la sfarsitul lunii iulie, anul trecut. Reparatia bulevardului face parte dintr-un proiect de reabilitare a trei strazi. Investitia se ridica la 11 milioane de euro, bani imprumutati de BERD si BEI. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn