Cinci barbati, cu varstele cuprinse intre 35 si respectiv 42 ani, risca o pedeapsa cu amenda in marime de la 20 000 lei la 30 000 lei dupa ce au fost prinsi cu cinci linii clandestine de contrafacere a bauturilor alcoolice. Acestia comercializau bauturile in piete si magazinele din capitala fara acte obligatorii de certificare si calitatii a produselor.

Publicat:15.06.2016, 06:56

Potrivit politiei, in urma informatiilor acumulate in urma investigatiilor, activitatile ilegale de imbuteliere a coniacului si alte bauturi alcoolice, erau desfasurate si coordonate de catre 5 barbati, fiind camuflate in diferite depozite in Chisinau si cateva suburbii. Scopul final era sa comercializeze cantitati impunatoare de bauturi contrafacute in piete si magazinele din capitala, in lipsa actelor obligatorii de certificare si calitatii a produselor, punand in pericol viata si sanatatea consumatorilor.

In urma perchezitiilor, politistii au depistat si ridicat cantitati de peste 1 200 litri de alcool etilic, bauturi alcoolice tari in asortiment, vinuri spumante, coloranti chimici, toate accesoriile pentru a imbutelia bauturi, aparataj special de imbuteliere, inscrisuri de ciorna privind veniturile obtinute in urma vanzarilor ilegale, precum si alte probe ce prezentau interes actiunilor de ancheta.

Banuitii risca o pedeapsa cu amenda in marime de la 20 000 lei la 30 000 lei cu confiscarea marfurilor. La fel sunt desfasurate actiuni de investigatii suplimentare in vederea identiifcarii altor complici in aceste retele frauduloase de contrafacere  bauturilor alcoolice in asortiment.