Google+

Rusii, avioane, miliardul si un fost deputat moldovean - mold-street.com

O afacere uriasa, cu bani rusesti din surse neclare si cu implicarea unui exdeputat moldovean, ar fi trebuit sa inceapa intr-o comuna din apropierea capitalei Romaniei, unde ar fi urmat sa fie ridicata inclusiv o fabrica pentru asamblarea de avioane Tupolev, dezvaluie site-ul Euroactiv.ro, citat de mold-street.com.

 

Un miliard de euro blocati la Bucuresti

 

"Primul miliard de euro dintr-o suma imensa ar fi fost trimis de ceva vreme in Romania, conform investitorului. Ba chiar fostul ministru al Economiei Varajan Vosganian a discutat cu oficiali rusi despre investitie. Administratia afacerii este un personaj controversat: Vitalie Usturoi. Numele lui apare in afacerea Tigareta 2, in afacerea Aro si devalizarea bancii Bancorex, dar si legal in Revolutia din 1989, fiind inclus in lista "turistilor rusi" care au impanzit Romania in aceste zile" , se arata in investigatia realizata de Euroactiv.

 

Vitalie Usturoi, exdeputat in primul Parlament al Republicii Moldova si cetatean roman a declarat ca in joc ar fi vorba chiar de o suma de zeci de ori mai mare. "Fabrica de avioane nu poate fi facuta fara pista. 140 de firme din Rusia si din Europa ar fi adus componente. E o investigatie foarte mare. In martie 2014 s-a semnat contractul cu platforma financiara din Marea Britanie si am semnat pentru prima transa, de 20 de miliarde de euro. In 5 ani trebuia sa intre in Romania 250 de miliarde de euro", a afirmat Vitalie Usturoi.

 

Citeste continuarea pe Mold-street.com.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn