Google+

Saptamana viitoare aflam cine este candidatul la functia de guvernator. Comisia convocata de presedintele Parlamentului a examinat dosarele celor 9 pretendenti - VIDEO

Saptamana viitoare aflam cine este candidatul la functia de guvernator. Comisia convocata de presedintele Parlamentului a examinat dosarele celor 9 pretendenti - VIDEO
Embed:

Saptamana viitoare vom afla cine este candidatul la functia de guvernator. Astazi, comisia, convocata de presedintele Parlamentului, a examinat dosarele. Si cum CV-urile celor 9 pretendenti sunt impresionante nici unul nu a fost exlus din cursa. Totusi trei dintre ei urmeaza sa mai prezinte cateva acte suplimentare.


Adrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “Miercuri seara, comisia va alege un candidat astfel ca joi saptamana viitoare sa propun Parlamentului o candidatura.”


Urmeaza ca pana la sfarsitul acestei saptamani membrii comisiei sa elaboreze un nou regulament de concurs. Candidati vor fi evaluati ca la examenul bacalaureat, adica vor primi puncte pentru fiecare conditie intrunita. Membrii trebuie sa aleaga doar un singur candidat si nu mai multi. In ce priveste cei doi pretendenti care anterior au figurat pe listele PD, Adrian Candu a spus:

 

Adrian CANDU, PRESEDINTELE PARLAMENTULUI: “E in dezavantajul lor...”


In total, 9 persoane se lupta pentru sefia BNM. Majoritatea dintre ei a facut studii si muncesc peste hotare. In cazul a sase dintre li s-au acceptat dosarele, iar alti trei urmeaza ca pana la sfarsitul saptamanii sa aduca niste acte suplimentare. Parlamentul a lansat un nou concurs de selectare a unui candidat pentru functia de guvernator dupa ce precedentul, organizat acum cateva luni, a esuat. Membrii  comisiei au ramas insa aceiasi. Functia de guvernator a devenit vacanta dupa ce Dorin Dragutanu si-a dat demisia in septembrie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn