Scandal la o gradinita din sectorul Buiucani al capitalei. Parintii sustin ca azi dimineata copiii au primit la micul dejun lapte cu hrisca si"¦ viermi. Astazi acolo s-au facut controale asa ca toata hrisca a fost sigilata si scoasa din institutie. Cazul este investigat de directia Educatie.

Publicat:14.11.2017, 17:01


Scandalul a pornit dupa ce o mama a postat cateva imagini, pe o retea de socializare. Femeia scria revoltata in postarea sa ca a gasit la gradinita in hrisca cu lapte insecte si viermi. Suparati mai multi parinti au mers sa ceara socoteala educatoarelor. 

“Viermi deasupra, este groaznic, aici sunt copii, nu sunt animale. Noi ii aducem in siguranta. Noi am reactionat la pozele unor parinti postate pe internet. “

Directoare institutiei spune ca imediat s-a autosesizat, iar parinti fac zarva in zadar. La gradinita au mers si responsabilii de la protectia consumatorului, care insa nu au gasit nimic hrisca cu lapte oferita copiilor la micul dejun. 

Mariana SCLIFOS, DIRECTOR GRADINITA NR. 157: “In hrisca s-au gasit niste gargarite, nu sunt viermi. Hrisca este toata sigelata pentru a fi returnata. Inainte de a fi distribuita mancarea in grupe, este comisia de triere care gusta si verifica mancarea.”

 Veronica SOLOMITCHI, SEF DIRECTIA EDUCATIE, TINERET SI SPORT, BUIUCANI: “A fost sesizata Agentia Nationala de Siguranta Alimentelor si Centrul de Sanatate Publica pentru a prelua probe preparetele dejunul copiilor. Din ceea ce am vazut la blocul alimentar, nu continea impuritati.“

 Chiar si asa, Solomitchi sustine ca toata hrisca va fi scoasa din gradinite, iar bucatarii care nu au fost atenti vor amendati sau chiar concediati.