Episcopul Husilor, PS Ignatie, le-a recomandat credinciosilor, in slujba Vecerniei de dinainte Postului Pastelui, sa inceapa prima saptamana de post si rugaciune cu renuntarea la canalele media.

Publicat:11.03.2019, 07:51

“Sa încercam sa renuntam macar la câte un pacat care simtim ca ne domina. Bine ar fi ca în aceasta prima saptamâna, de intensa rugaciune, sa închidem televizoarele si toate retelele de socializare si sa vedem cât de dependenti suntem de toate aceste lucruri. Este o masura duhovniceasca, sa vezi unde te afli, unde te situezi. Atentie si la postul launtric, la postul inimii!”, a transmis PS Ignatie.

Ierarhul a îndemnt, totodata, la iertare si a explicând ca una dintre conditiile primordiale ale postirii este iertarea, dar fara ca aceasta sa fie una conditionata.

“Textul evanghelic ne sugereaza ca Dumnezeu ne daruieste iertarea cu o singura conditie: sa avem si noi capacitatea de a darui iertarea semenilor nostri. Cu alte cuvinte, Dumnezeu asteapta ca mai întâi noi sa iertam pe semenii nostri, iar mai apoi El sa ne daruiasca iertarea. Întelegerea aceasta este una total gresita! Dumnezeu nu iarta conditionat!

El nu este ca noi oamenii, noi punem conditii! Noi ne-am obisnuit sa iertam si sa transmitem celui care ne-a gresit ca îi facem un mare favor si impunem conditii! Sau, când vine cineva sa îsi ceara iertare de la noi, avem toata grija sa îi însiram toate greselile pe care le-a facut. Este o iertare care are în spate o razbunare. (...)

Sunt multe momente, în traiectul vietii noastre pamântesti, în care nu avem puterea sa iertam, si, totusi, Dumnezeu ne da un har care te ajuta sa te depasesti pe tine însuti, sa-ti depasesti neputinta si sa daruiesti iertarea”, a spus episcopul Husilor.