Scuar in loc de parcare la Botanica. Locul de odihna va fi amenajat in fata Centrului Academic Mihai Eminescu, iar in mijloc va fi bustul poetului. Locatarilor le place ideea, dar nemultumiti oricum sunt. Pe terenul, care pana acum era lasat de izbeliste, soferii isi parcau masinile, iar acum nu au unde sa le lase.

Publicat:13.09.2018, 15:16


Teritoriul din fata Centrului Academic “Mihai Eminescu” de pe bulevardul Dacia a devenit santier acum o luna. Muncitorii amenajeaza un scuar in care vizitatorii bibliotecii sa poata citi in liniste, iar trecatorii sa se odihneasca.

“Ce faceti? -Monumentul lui Eminescu Au mai fost ploile zile astea ca trebuia sa fie mai inaite lucrul.”

“Aici va fi un teritoriu, va fi un gazon, va fi frumos."

 Pretorul sectorului Botanica spune ca pana la ziua orasului scuarul va fi gata.

Oleg RATOI, PRETORUL SECTORULUI  BOTANICA: “De la schimbarea pavajului care era deteriorat, se vor pune gazoane pana la amenjare unei placi sau bust.”

 Cei care trec zilnic pe acolo spun ca le place schimbarea. Mai ales ca pana acum terenul era incarcat de masini parcate si nu tocmai agreabil.

“Va fi mai bine ca pana acum nu avea pe unde trece.”

“Imi pare bine ca teritoriu asa se amenajeaza insa ar trebui mai repijor de facut lucrul.”


In schimb, soferii care lucreaza sau locuiesc in apropiere spun ca au fost pusi in dificultate. Acum trebuie sa gaseasca un alt loc de parcare, dar ia-l de unde nu-i. 

“De obicei, aici isi parcau masinile. E foarte bine pentru copii si mame, dar, pe de alta parte, aici drumul este prea ingust, nu ai unde parca. Nu inteleg unde vor sta aceste automobile.”   

 Oleg RATOI, PRETORUL SECTORULUI BOTANICA“Soferii acum ar trebui sa fie mai inventivi.”

 Pentru amenajarea scuarului a fost alocati  150 de mii de lei din bugetul primariei, dintre care 30 de mii vor fi investiti de Centrul Academic “Eminescu”.