Zapuseala de afara e problema si pentru animalele de la Gradina Zoologica din capitala. Ursii si lupii suporta cel mai greu caldura, iar cei care au grija de ei apeleaza la diferite metode pentru a le racori. Astazi, multa lume a trecut pe la zoo, iar cei mici s-au distrat cum au putut mai bine.

Publicat:19.08.2018, 15:07

Nu doar oamenii suporta cu greu zilele calduroase din august, ci si animalele. Angajatii de la gradina zoologica incearca sa le ofere conditii pentru a se racori. Ursii sunt de departe cei mai fericiti in aceasta perioada. Pentru ei au fost pregatite dusuri reci.

Aceasta familie a venit tocmai de la Edinet pentru a merge la zoo. Copiii au ramas impresionati sa vada animalele. 

“Pentru animale poate si le este cald, dar ce sa faci undeva pe la umbra unde mai la soare.”

“Am venit impreuna cu toata familia. Noua ne-a placut ca pentru fiecare animal este amenajata o zona. Multe animale s-au ascuns.” 

 Din Tighina a venit aceasta familie. Au facut un drum lung, pe o caldura sufocanta, totusi oamenii spun ca au petrecut ziua frumos. 

“Eu am vazut zebra. Unele s-au ascuns, iar unele nu.” 

 Caldura nu este o problema. Am venit cu rutiera, pana seara ne vom plimba, dupa care vom merge acasa. Copiii trebuie de dezvoltat, ei trebuie sa cunoasca totul despre animale.”

 Desi locuieste peste drum de gradina zoologica, acest barbat spune ca nu merge des pe acolo. Astazi, copiii l-au convins sa iasa din casa.

“Cel mai bine de venit la gradina zoologica iarna, animalele stau afara, oameni sunt putini.”

“Eu am venit sa vad toate animalele, ursul e mare asa. El acum se spala, este o teava din metal pe acolo curge apa si el se spala.”

Din cauza caldurii, unele animale s-au ascuns la umbra, asa ca micutii nu le-au putut vedea pe toate. Iar adultii au avut o alta grija – sa-si protejeze copiii de soare.

“Este destul de cald pentru copii mici si ne straduim sa-i hidratam. Avem grija sa stam mai mult in umbra, animalutele sunt cam obosite si foarte epuizate.”

 Astazi, au fost 33 de grade in termometre. In urmatoarele zile vremea va fi calda, dar pe alocuri va ploua.