Google+

Sedinta dosarului licitatilor trucate a fost amanata pentru a doua oara, pentru ca 4 dintre cei 30 de inculpati nu au venit la proces - VIDEO

Sedinta dosarului licitatilor trucate a fost amanata pentru a doua oara, pentru ca 4 dintre cei 30 de inculpati nu au venit la proces - VIDEO
Embed:

Sedinta in cadrul dosarului licitatilor trucate in care sunt invinuit 30 de functionari din medicina printre care si fostul ministru al sanatatii Andrei Usatii, a fost amanata pentru a doua oara. Asta deoarece 4 dintre inculpati nu au venit la proces. Trei, ar fi ramas blocati in nameti in sudul tarii. O parte din cei prezenti la sedinta au declarat ca nu au nici o vina, iar principalul invinuit, omul de afaceri Tudor Ceaicovschi a refuzat sa faca declaratii pentru presa.


La sedinta de astazi la care s-au prezentat 26 din cei 30 de invinuiti, procurorii urmau sa inainteze magistratilor un demers prin care sa solicite ca dosarele fiecarui invinuit sa fie comasate intr-unul singur.

Acest fapt i-a nemultumit atat pe inculpati cat si pe avocatii lor.

Deoarece patru dintre invinuiti au lipsit de la sedinta de astazi, aceasta a fost amanata pentru data de 28 februarie. Potrivit avocatilor, doi dintre ei nu au reusit sa ajunga la proces din cauza zapezii, ramanand blocati in sudul tarii, iar unul pe motiv ca ar avea examen. Prinicipalul invinuit in dosar, omul de afaceri Tudor Ceaicovschi impreuna cu 15 sefi de la medicina, inclusiv fostul ministru Andrei Usatii, au fost retinuti la inceputul lunii aprilie, fiind banuiti de abuz in serviciu si luare de mita in cazul licitatiilor aranjate la echipamente medicale, fapt ce ar fi prejudiciat bugetul cu peste 150 de miloane de lei. De atunci unul cate unul, banuitii au fost eliberati din arest preventiv, iar o parte dintre sefii de spitale au fost restabiliti in functie fiind cercetati in stare de libertate.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn