Google+

Sedinta la Guvern. Filip indeamna la actiuni mai dure de combatere a criminalitatii. Ce spune despre moratoriul asupra controalelor agentilor economici

O noua sedinta a Guvernului R. Moldova are loc astazi cu incepere de la ora 17:00.

 

Premierul Pavel Filip despre incendiile grave din ultima perioada, inclusiv cazul familiei Bastovoi, dar si despre atacul cu grenada de la casa guvernatorului BNM:

 

"Exprim condoleante. Daca era instalat sistemul 112, cel putin una dintre tragedii putea fi evitata. Sa prioritizam acest subiect. Sa convocati la nivel de responsabili ministerul Sanatatii, MAI, MTIC si sa urgentam cest proiect. Mai stiu ca este o problema cu banii, dar cu colegii noi identificasem si sursa de finantare. Sper ca ne vom putea misca destul de repede. Am vorbit cu domnul Jizdan (n. r. - ministrul de Interne) si trebuie sa inceapa actiuni de combatere a criminalitatii, e nevoie de exemple mai dure, dle ministru, pentru ca cei care au profitat de instabilitate sa se trezeasca la realitate. Cazul cu grenada aruncata la balconul guvernatorul BNM trebuie tratat cu maxim profesionalism. Pentru ca privitorul simplu are imagine de atac mafiot si trebuie sa demonstram ca putem combate. Autoritatile vor verifica daca exista legaturi intre scopul atacului si activitatea guvernatorului, actiunile sale, in special legate de o anumita banca. Cei care au comandat atacul trebuie sa fie identificati.


Dle Armasu, sa discutam miercurea viitoare la guvern bugetul. Moratoriul - multi sunt sceptici. Nu facem populism, nu e o masura de moment. Nu 3 luni de zile vor trece si se va reveni. Situatia controalelor e una complexa, nu este simpla, ci de sistem. Legea in Parlament pentru aprobare. 3 luni. E necesar pentru ca nu toate institutiile sunt in subordinea Guvernului, unele sunt in repsonsabilitatea Parlamentului. In termen de 3 luni vom elabora un proiect de lege care va reglementa in continuarae controalele mai departe, dupa aceste 3 luni".

 

Stirea se actualizeaza.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn