Siguranta rutiera, pe intelesul copiilor. In Piata Marii Adunari Nationale s-au dat astazi lectii pentru cei mici, care au invatat notiuni elementare de circulatie si au aflat pe unde trebuie sa traverseze ca sa nu-si puna viata in pericol. Picii au fost instruiti de cativa politisti si voluntari.

Publicat:19.08.2018, 12:37

Lectia de educatie rutiera s-a dovedit a fi interesanta pentru cei mici. Copiii erau doar ochi si urechi la voluntarii veniti sa le explice cum sa traverseze corect strada. Pentru asta, in PMAN au fost desenate treceri de pietoni si aduse cateva mini-semafoare.

“Am venit pentru a cunoaste modurile de siguranta cand mergem pe strada oriunde si sunt foarte multe lucruri pe care nu le-am stiut.” 

 Pe langa faptul ca au invatat ce reguli de circulatie trebuie sa respecte, picii au aflat si riscurile la care se expun daca nu sunt atenti la drum.

“Mi-a placut cel mai mult cand te accidentezi cum iese din volan perna gonflabila.” 

 In oraselul sigurantei au fost aduse masini de politie, o ambulanta si o autospeciala a pompierilor. Copiii au fost curiosi sa urce in toate.

“In oraselul sigurantei putem spune ca este distractie la maxim. Mi-a placut foarte mult standuri de politie.” 

 Micutii au venit de mana cu parintii la eveniment. Adultii spun ca au invatat si ei cate ceva.

“Sa dam o lectie copiilor nostri cum sa se comporte in oras mai ales tinand cont de aglomeratie. Se apropie scoala trebuie sa stie cum sa traverseze.” 

 Iulia SARIVAN, REPORTER PRO TV:La intrarea in orasel, copiii primesc un astfel de cartonas. Cu el trebuie sa treaca pe la toate statiile, sa invete cateva reguli si sa adune stampile. Daca le strang pe toate, la iesire primesc o inghetata gratis.”

 Nu doar copiii au fost interesati de lectia de astazi. Acest barbat a participat si el activ la eveniment. Cativa politisti au patrulat in orasel si au raspuns la intrebarile celor mici.

Pavel APOSTOL, SEF SERVICIUL INSPECTORATULUI NATIONAL DE PATRULARE:Au fost organizate mai multe statii in cadrul carora angajatii inspectoratului national de patrulare precum si voluntarii prezinta acele reguli generale care sunt foarte importante pentru copii.” 

 Cei care s-au ocupat de eveniment spun ca vor organiza si la anul o astfel de activitate educativa.