Socialistii au stabilit data cand si-ar dori sa fie organizat referendumul pentru demiterea primarului capitalei Dorin Chirtoaca. Astfel, consilierii PSRM spun ca plebiscitul ar putea avea loc odata cu referendumul consultativ al presedintelui Igor Dodon.

Publicat:15.06.2017, 09:09Ion CEBAN, CONSILIER PSRM: "Pana acum am strans 80 de mii de semnaturi. Vrem sa completam toate listele, adica sa adunam circa 90 de mii de semnaturi.

De luni va incepe avizarea semnaturilor adunate, pentru ca ulterior sa ajunga in instanta de judecata, pentru a fi verificate si transmise CEC-ului.

Speram ca acest referendum sa aiba loc odata cu referendumul constitutional din toamna.

Platificam ca referendumul sa aiba loc pe 24 septembrie. 

Dupa demiterea primarului trebuie aleasa o alta conducere. Alegerile trebuie sa aiba loc pana la sfarsitul anului 2017."

...Chiar si in lipsa primarului municipalitatea munceste. Lucrurile practic merg la fel, sau este Dorin la Primarie sau nu-i, situatia substantial nu se schimba. Pentru schimbarea situatie trebuie un primar nou. 


Ar fi foarte bine sa avem o evaluare a celor care sunt responsabili de anumite subdiviziuni, creare unei comisii. Am inregistrat solicitarea de convocare a acestei comisii. Pentru ca lucrurile sa nu se intample haotic, sa nu existe pufusor pe botisor, propunem un proiect de trecerea din domeniul privat in cel public. 


Propunem un regulament cu protejarea spatiilor verzi, deoarece Chisinaul a fost deposedat de sute de hectare de pamant.

Suntem gata sa sustinem orice proiect bun pentru municipiu.


Initiativa lui Dorin Chirtoaca cu privire la Bubuieci poate fi considerata o crima, din 2011-2017 cat ani au trecut?, tot atatia de cand se repara Bulevardul Stefan Cel Mare,  5 ani se repara un bulevard, nu va dau exemple de Rusia unde intr-o zi s-a reparat Tverskaya sau Iasi… Vine Dorin, eu vreu o parcare, altul vreau sa taie un copac.

Trebuie strict sa fie management.."