Socialistii culeg lauri dupa ce anumite drumuri sau terenuri de joaca din capitala sunt reparate din bani municipali. Acuzatiile vin de la consilierii din alte fractiuni. Si deputatii democrati s-au apucat sa promita drumuri bune in Chisinau, desi nu au nicio legatura cu lucrarile. Seful directiei Transport spune ca nu lucreaza la comanda lor, dar ca tine cont de orice solicitare.

Publicat:13.10.2018, 14:06


“Dupa ce v-ati adresat deputatului socialist Lipiskii Oleg, au fost gasiti bani pentru reparatia drumului dintre blocurile de pe strada Cuza Voda.”

Acest mesaj este lipit pe peretii catorva blocuri de la Botanica. Cei mai multi locatari spun ca nu stiu cine a luat decizia, important e ca drumul a fost reparat.

“In intr-o ziua l-au facut, foarte repede, e bine.”

Intre timp, in apropiere lucrau angajatii de la Exdrupo. Drumurii ne-au spus ca intervin in tot cartierul. Cei care locuiesc acolo sustin ca au cerut de nenumarate ori primariei sa ia masuri, dar lucrurile se rezolva mai usor inainte de campaniile electorale. 

 “Asta e piar inaite de alegeri.”

Acest barbat care locuieste pe strada Valea Crucii afirma ca drumul din fata blocului sau nu ar fi fost reparat de 20 de ani. Cu o luna in urma, insa, deputatul PD, Alexandr Banicov a fost pe-acolo si a promis ca gropile vor disparea in curand.

Iar cativa locatarii ai acestui bloc de pe strada Teilor spun ca socialistii au insistat sa le amenajeze un teren de joaca din bani municipali, desi ei nu ar avea nevoie de el. Exista un teren instalat acum un an chiar la cativa metri, iar acesta putea fi doar reparat.

“Au venit au colectat si le-am spus ca avem alete probleme oricum au facut cum stiu. Asta irosirea banului public.”

 La inceput de septembrie, terenul a fost inaugurat cu mare fast, spune femeia, iar la ceremonie a fost si deputatul PD, Alexandr Banicov. 

“Nu stiu a fost o intelegere sau nu, dar ne intreaba de probleme.”

Consilierii municipili din fractiunile PL, PN si PLDM i-au acuzat pe socialisti de cateva ori ca isi fac campanie pe bani municipali, dar acestia au respins de fiecare data invinuirile. 

Ilan CASU, CONSILIER PN: “Deputati lor sunt implicati.”

Adrian COLAI, CONSILIER PLDM: “Cat se poate sa va duceti si sa spuneti ca voi faceti?”

Eugenia CIOBAN, CONSILIER PSRM: "Haideti, la anul viitor, sa impartim banii.”  

Purtatorul de cuvant al Partidul Democrat, spune ca nu vede o problema in promisiunile facute de deputati care vizeaza drumurile din capitala, pentru ca, ulterior, acestia sesizeaza autoritatile locale.

Vitalie GAMURARI, PURTATOR DE CUVANT, PD: “Ei merg discuta, e o practica obisnuita.”

 La randul sau, seful directiei Transport, Vitalie Butucel spune ca primeste cereri pentru reparatia drumurilor semnate de deputati si desi nu se intervine imediat, acestea sunt luate in calcul atunci cand este facut planul de lucru.