La Soroca, startul sarbatorilor de iarna a fost dat printr-un festival al datinilor moldovenesti. Cete de colindatori, oameni deghizati in diferite personaje si sute de localnici au marsaluit astazi pe strazile orasului. Pentru vizitatori a fost organizat si un targ cu obiecte handmade si bucate traditionale.

Publicat:25.12.2018, 15:59


Festivalul traditiilor de iarna a inceput cu o parada a mastilor. Oamenii deghizati in personaje de basm au mers in coloana pe strazile orasului, cantand si vestind sarbatorile ce bat la usa.

In piata din centrul orasului obiceiurile moldovenesti au fost la ele acasa. Cete de colective artistice au cantat colinde si au dansat jocuri populare.

Vizitatorii s-au bucurat si de un targ la care mesterii populari si-au expus lucrarile hand made, iar gospodarii au adus vin fiert si carne la gratar. Mai multi elevi au vandut brazi confectionati de ei, iar banii adunati vor fi donati in scopuri caritabile. (foto) Activitatile au fost organizate in cadrul festivalului “De urat v-am tot ura”, ajuns la a opta editie.