Google+

Strada pietonala s-a transformat intr-un santier pentru cateva zile. Pe o suprafata de 22 de metri patrati pavajul a fost scos pentru ca cei de la Termoelectrica sa monteze conducte noi: "Se lucreaza non-stop" - VIDEO

Strada pietonala s-a transformat intr-un santier pentru cateva zile. Pe o suprafata de 22 de metri patrati pavajul a fost scos pentru ca cei de la Termoelectrica sa monteze conducte noi: "Se lucreaza non-stop" - VIDEO
Embed:

Strada pietonala s-a transformat intr-un santier pentru cateva zile. Pe o suprafata de 22 de metri patrati pavajul a fost scos pentru ca cei de la Termoelectrica sa monteze conducte noi. Muncitorii spun ca lucreaza non-stop pentru ca in 2 zile sa termine lucrarile si promit ca pana sambata pavajul va fi pus la loc.

 

Astazi plimbarile pe strada pietonala au fost mai putin placute din cauza zgomotului si a prafului facut de utilajele de lucru. Muncitori au scos pavajul si au inceput sapaturile pe o suprafata de 22 metri patrati, pentru a schimba retele termice.

 

Alexandru BARBAROSIE, COORDONATOR DE LUCRARI:Lucrarile sunt la o etapa de descoperire a retelelor. Schimbam diametrul marim de la 150 de 200 ca sa putem alimenta si partea orsaului Buiucani.”

 

 Responsabilii spun ca vor termina lucrarile in 48 de ore, dupa care o firma privata se va ocupa de reamenajarea pavajului, astfel ca pana in week-end pietonii sa se poate plimba pe acolo. 

 

Alexandru BARBAROSIE, COORDONATOR DE LUCRARI:Lucram si pe timp de noapte, 6 lucratorii se schimba la fiecare ora sa fim mai productivi, pavajul va fi utilizat acelasi.” 

 

 Oamenii care treceau pe acolo spun ca nu prea sunt deranjati de lucrari dar se intreba de ce modernizarea retelelor nu s-a facut pana la amenajarea strazii.

 

“Trebuia din timp sa se i-a in calcul, find de sapa de doua ori.”  

 

“Pe mine nu ma derajeanza. Trebuie sa incojor, dar asta e necesar sa reinoiasca”

 

“Mai inconjor, dar nu ma deranjeaza.”

 

 Directorul Termoelectrica spune ca s-a decis sa fie schimbata retelele anume pe acest tronson deoarece daca ar fi ales alt traseu, mii de consumatori ar fi ramas timp de 3 saptamani fara apa calda.

 

Veaceslav ENI, DIRECTOR TERMOELECTRICA: Noi am solicitat de la primarie, realizand ca acest pavaj este o importanta pentru oras Chisinau. In momentul cand deconectam acest traseul Buiucani ramane fara agent termic. Acum noi am gasit o solutie, directionam si acesta portiune de 20 de metri o sa dea posibilitatea sa alimentam in continaure cu agentul termic.”

 

 Lucrarile de schimbare a retelelor termice din aceasta zona se fac la cinci ani dupa amenajarea strazii pietonale. Cei de la Termoelectrica spun ca le executa abia acum deoarece proiectul de renovare a conductelor a inceput acum doi ani.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn