Un drum care era atat de plin de cratere incat arata ca de pe Luna a fost carpit si arata acum ca de pe Marte. O spune in gluma, dar plin de indignare un tanar care a chemat autoritatile sa repare strada pe care locuieste. Aseara, s-a turnat asfalt intr-un hal fara de hal, iar locuitorii sunt nemultumiti. Drumarii spun ca nu au terminat lucrul pentru ca aveau altele de facut, dar ca vor reveni neapart.

Publicat:03.10.2018, 15:52

Asa arata strada Valea Crucii acum cateva saptamani si asa arata acum. Drumul era plin de gropi, incat era dificil de parcurs si pe jos si cu masina. Asa ca Eugen Poleacov care locuieste pe aceasta strada s-a plans pe facebook, adresandu-se Ministrului Economiei. 

Eugen POLEACOV: “Cateva luni in urma el a examinat un drum care de mult nu se rapara si au inceput sa-l  repare. Eu am comparat drumul nostru cu relieful lunii si i-am spus ca daca va veni cu Tesla sa, o sa-i cada scafandrul si ministrul o sa lase Tesla pe luna.” 

Chiril Gaburici i-a raspuns, tot pe facebook, printr-o provocare. I-a sugerat lui Eugen sa citeasca legea drumurilor, sa urce intr-o Tesla si sa ajunga la kilometrul zero, trimitandu-l in felul acesta la... primarie. Totusi, i-a promis ca va sustine demersul sau si se va adresa autoritatilor municipale. Aseara, Valea Crucii era deja reparata, dar… asa cum vedeti. 

Eugen POLEACOV: “In aceeasi zi, el mi-a raspuns cu umor. Eu sincer nici nu stiu daca postarea mea a influentat reparatia drumului.”

Intreprinderea Muncipala Exdrupo a intervenit la o saptamana dupa postare. Iar Eugen spune ca acum strada arata si mai deocheat decat inainte. 

Eugen POLIACOV: “Luna am cucerit-o, acum ne obisnuim pe Marte, urmatorul pas al Republicii Moldova. Toti oamenii care trec pe aceasta strada vor fi destul de multumiti.” 

Atat soferii cat si pietonii care locuiesc in apropiere spun ca au ramas uimiti de cum arata drumul proaspat “reparat” dar si de calitatea lucrarilor.

“Uitati-va cum se macina.”

“Nu suntem multumiti, nu e pentru mult timp. Doua ploi si totul va fi cum a fost. Inainte era mai rau, dar aici trebuie sa frezeze asfaltul si sa-l puna din nou.”

Seful Exdrupo, Adrian Boldurescu, spune ca s-a facut doar prima parte a lucrarilor si ca la sfarsitul lunii octombrie se va interveni din nou. 

Adrian BOLDORESCU, SEF EXDRUPO: “Vom reveni si vom repara pana la capat curand.”

Adrian Boldorescu sustine ca drumarii au fost nevoiti sa lase lucrul aici ca sa toarne asfalt pe alte strazi. Nu se reuseste, spune el, pentru ca angajati sunt putini, iar bugetul este mic. 

Adrian BOLDORESCU, SEF EXDRUPO: “Atati ani nu sa facut nimic nu putem sa rezolvam totul acum.”

 Serviciul de presa al Ministerului Economiei spune ca dupa postarea lui Eugen Poleacov a fost trimisa o scrisoare oficiala  muncipalitati, in care li s-a cerut responsabililor sa repare drumul, desi primaria nu se subordoneaza in niciun fel ministerului.