Permisul de sedere pentru lucratorii migranti va fi eliberat de catre Agentia Servicii Publice in sapte zile calendaristice. Acest termen va putea fi prelungit cu inca o saptamana, daca autoritatea are motive intemeiate pentru a examina suplimentar cererea depusa. Prevederile se contin intr-un proiect de modificare a mai multor acte legislative, aprobat ieri de Cabinetul de ministri, scrie Bizlaw.md

Publicat:14.09.2018, 06:39

De asemenea, lucratorii migranţi din ţara noastra vor avea dreptul sa-şi schimbe angajatorul şi sa semneze un contract de munca nou, fara a mai fi obligaţi sa iasa din ţara şi sa prezinte un nou pachet de acte.

Totodata, demersul privind acordarea sau prelungirea dreptului de şedere provizorie în scop de munca va putea fi depus electronic. Solicitarea va fi examinata de catre autoritaţi timp de 15 zile calendaristice şi nu 25, cum este în prezent.

O alta modificare prevede ca beneficiarul solicitant nu va mai fi obligat sa înştiinţeze imediat autoritatea competenta pentru straini despre intrarea în tara a vânzatorului profesionist, a prestatorului de servicii contractuale sau a profesionistului independent. Aceasta obligaţie se va aplica doar când persoanele enumerate se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 90 de zile.

CITESTE MAI DEPARTE PE BIZLAW.MD