Google+

Strainii se vor putea angaja mai usor in tara noastra. Ce modificari a aprobat Guvernul - Bizlaw.md

Permisul de sedere pentru lucratorii migranti va fi eliberat de catre Agentia Servicii Publice in sapte zile calendaristice. Acest termen va putea fi prelungit cu inca o saptamana, daca autoritatea are motive intemeiate pentru a examina suplimentar cererea depusa. Prevederile se contin intr-un proiect de modificare a mai multor acte legislative, aprobat ieri de Cabinetul de ministri, scrie Bizlaw.md

 

De asemenea, lucrătorii migranţi din ţara noastră vor avea dreptul să-şi schimbe angajatorul şi să semneze un contract de muncă nou, fără a mai fi obligaţi să iasă din ţară şi să prezinte un nou pachet de acte.

 

Totodată, demersul privind acordarea sau prelungirea dreptului de şedere provizorie în scop de muncă va putea fi depus electronic. Solicitarea va fi examinată de către autorităţi timp de 15 zile calendaristice şi nu 25, cum este în prezent.

 

O altă modificare prevede că beneficiarul solicitant nu va mai fi obligat să înştiinţeze imediat autoritatea competentă pentru străini despre intrarea în ţară a vânzătorului profesionist, a prestatorului de servicii contractuale sau a profesionistului independent. Această obligaţie se va aplica doar când persoanele enumerate se vor afla pe teritoriul Republicii Moldova pe un termen mai mare de 90 de zile.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE BIZLAW.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn