Nici urma de zapada nu a ramas astazi pe strazile capitalei dupa ninsoarea de noaptea trecuta. Razele soarelui, dar si antiderapantul presarat de drumari au topit zapada, iar in locul ei s-au format baltoace. S-au bucurat soferii, care au circulat fara probleme, mai putin pietonii, care spun ca s-au udat la picioare. In schimb in parcuri, unde mai este inca zapada, peisajul este de poveste.

Publicat:18.12.2017, 10:59

Pentru unii pietoni dimineata a fost cu ghinion. 

“Da iaca numai ce m-am udat.”

Drumarii spun ca au intervenit noaptea trecuta cu 34 de autospeciale si au presarat 480 de tone de material antiderapant. 

Vitalie BUTUCEL, SEF INTERIMAR DIRECTIA TRANSPORT, CHISINAU: “Noaptea asta am constatat ca sunt parcate masinele neregulamentar si ne ingreuneaza curatire zapezii. Nu vom putea face o salubrizare calitativa atata timp cat masinele stau parcate pe carosabil. O sa intervenim cu politia sa aducem regula.”

Noaptea trecuta s-a intervenit pe strazile principale, iar astazi drumarii au trecut la curatarea trotuarelor si a curtilor de blocuri.

Petru GONTEA, SEF DIRECTIA LOCATIV COMUNALA, CHISINAU: “Ar fi bine ca astazi sa ajungem in toate curtile.”

Primarita nici de aceasta data nu a ramas multumita de felul in care Directia Locativ Comunala a curatit orasul de zapada.

Silvia RADU, PRIMAR INTERIMAR, CHISINAU: “Domnul Gontea eu am obosit sa vorbesc, cuvantul colaborare insemana lucru. Am mers astazi prin parc si am mers prin zapada. Drumurile nu erau curatate, oamenii mergeau pe zapada. Va rog voi directorii sa mergeti pe drumuri si sa vedeti daca va puteti deplasa in siguranta.”

A nins noaptea trecuta in toata tara, iar cei de la Administratia de Stat a drumurilor spun ca se circula in conditii de iarna si s-a intervenit cu 224 de echipaje si 345 de muncitori. Potrivit Seriviciului Situatii Exeptionale nu exista drumuri blocate, insa mai multe camioane au ramas inzapezite si 4 camioane au ramas blocate pe soseaua Chisinau-Leuseni si a fost nevoie de interventia salvatorilor.

Totodata din cauza ninsorilor 17 localitati din Criuleni, Nisporeni, Ungheni, Cimislia, Leova, Cahul, Basarabeasca si  Autonomia Gagauza au ramas fara curent electric.