Google+

OFICIAL: Sturza a facut publica lista cabinetului de ministri: "Atat programul, cat si lista Guvernului a fost deja transmise Parlamentului" - VIDEO

OFICIAL: Sturza a facut publica lista cabinetului de ministri: "Atat programul, cat si lista Guvernului a fost deja transmise Parlamentului" - VIDEO
Embed:

Componenta Guvernului Sturza, dar si programul de guvernare au ajuns deja pe masa presedintelui parlamentului. In dupa-amiaza zilei, premierul desemnat a publicat lista ministrilor pe o retea de socializare. Doar Loreta Handrabura, din actualul Guvern si-ar pastra fotoliul de misnitru, doar ca ar trece de la Tineret si Sport la educatie.

 

Ion Sturza a publicat pe facebook componenta cabinetului sau. El va propune parlamentului trei vicepremieri, fata de patru cat erau pana acum. Acestia vor fi ministrul de externe Victor Chirila, acum director executiv al Asociatiei pentru Politica Externa, vicepremier pentru reintegrare – Ion Stavila, fost ambasador al tarii noastre in Ucraina, iar vicepremier pe probleme sociale – Dona Scola, tot ea si ministrul muncii.

 

Pentru fotoliul de ministru de interne ar urma sa fie propus ex-deputatul PD, Alexandru Stoianoglo, la aparare ar reveni Viorel Cibotaru, iar la justitie- fostul judecator la CEDO si membru al platformei DA- Stasnisclav Pavlovschi.  Administratorul Zonei Economice Libere Balti, Marin Ciobanu, ar putea fi viitorul ministru al economiei, sef la transporturi va fi propus Oleg Tofilat, actual secretar de stat la acelasi minister.

 

Directorul Starnet, Alexandru Machedon ar urma sa fie in fruntea ministerului Tehnologiei Informatiei, Alexandru Slusari la agricultura, iar directorul financiar al Companiei gas Natural Fenosa, Ion Munteanu sef la finante. Pentru fotoliul de ministru al sanatatii este propusa Ala Nemerenco, expert din cadrul biroului Organizatiei Mondiale a Sanatatii, la constructii ar urma sa vina Svetlana Dogotaru, iar la cultura Veaceslav Reabcinschii.

 

Actualul ministru al tineretului  si sportului, Loretta Handrabura ar putea conduce ministerul educatiei, iar in locul ei la tineret ar putea fi propus Dumitru Alaiba, care acum este sef al secretariatului consiliului economic al prim-ministrului. In fruntea ministerului mediului ar putea veni un sef de directie de la minister, Andrei Ursache.

 

Astazi, Ion Sturza i-a trimis presedintelui parlamentului programul de guvernare si lista de ministri. Maine acestia urmeaza in cadrul unui eveniment public sa semneze o declaratie de integritate iar luni, pe 4 ianuarie, va avea loc sedinta la care Sturza va cere votul de incredere al deputatilor. 

*Poza simbol

Sursa Foto: ultima-ora.ro./facebook.com/Ion Sturza


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn