Google+

Surpriza peste noapte in Piata Marii Adunari Nationale. Harta Republicii Moldova si-a lasat amprenta peste marcajul rutier provizoriu - VIDEO

Surpriza peste noapte in Piata Marii Adunari Nationale. Harta Republicii Moldova si-a lasat amprenta peste marcajul rutier provizoriu - VIDEO
Embed:

Un nou marcaj, de aceasta data serpuit, a aparut in Piata Marii Adunari Nationale. Este vorba de conturul hartii Moldovei, care a fost facut pentru Ziua Independentei, dupa care va fi sters. Pe langa desen in piata deja au fost deja instalate si scenele- 3 la numar, una pe mijloc si doua pe lateral.

 

Surpriza peste noapte in Piata Marii Adunari Nationale. Harta Republicii Moldova si-a lasat amprenta peste marcajul rutier provizoriu.

 

"Am observat conturul, dar încă nu am înţeles pentru ce.”

 

"Lipseste, mai trebuie colorat sa fie mai frumos.”

 

Desenul insa va ramane neschimbat pana in ziua de 27 august. Ulterior acesta va fi spalat, odata cu marcajul rutier curbat din Piata.

 

Lidia PANFIL, REGIZOR EVENIMENT: “Acest contur al hartii nu este altceva decat ne adunam si manute de manute ca vorba cronicarului - “sa pazim acest pamant.”

 

Ideea conturului este de a uni zeci de colective de dansatori din intreaga tara. Evenimentul propriu zis va incepe la ora 11.

 

Lidia PANFIL, REGIZOR EVENIMENT: “Vor fi peste o mie jumatate de oameni, care sunt cei de acasa, cei de la Ocnita la Vulcanesti. Vom colora, noi, oamenii, in port popular aceasta harta.”

 

Spectacolul in limitele hartii desenate va dura jumatate de ora.

 

Lidia PANFIL, REGIZOR EVENIMENT: “Vor fi mai multe dansuri populare, dar aici avem si balada lui Porumbescu. De la dramaturgia acestei piese,  pana la joc mare la care vrem sa ajungem.”

 

Pe harta sunt amplasate puncte care reprezinta indicatia geografica a principalelor raioane din tara. Colectivele din teritoriu se vor aseza in functie de locul de origine.In acest an, in premiera, au fost instalate 3 scene, pe care vor avea loc simultan spectacole. De asemena vor fi amenajate doua tribune VIP pe lateralele Arcului de Triumf si o zona VIP pe scena centrala, unde vor sta  invitatii si corpul diplomatic.

 

Manifestatia va incepe la ora 10 dimineata si va continua cu parada militara. Pe parcursul zilei vor evolua mai multe formatii folclorice, vor fi organizate parade ale portului popular si a fanfarelor. Seara va culmina cu focuri de artificii si un concert oferit de Zdob si Zdub. Nu se stie deocamdata cati bani se vor cheltui pentru programul de Ziua Independentei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn