Taberele pentru copii au fost luate astazi la puricat de pompieri. Acestia au vrut sa vada daca administratiile respectia normele antiincendiu. De o luna incoace, salvatorii le-au mai facut cateva vizite, asa ca abia astazi au putut baga mana in foc ca totul e conform normelor. Totusi acei proprietari care nu si-au echipat taberele cu utilaje antiincediu au ales sa nu mai primeasca copii.

Publicat:14.06.2017, 16:37

"Aici sunt 20 de metri si înca 20 de metri ajunge pana în interiorul cladirei în cazul în care începe sa arda, sa dea Domnul sa nu se întâmple.”

 Angajatii acestei tabere dau asigurari ca parintii pot sta linistiti atunci cand isi lasa copiii aici. Au incercat sa-i convinga de acest lucru si pe pompieri.

"Acesta alarma în caz de incediu reactioneaza la fumul din încapere, cu asa alarma este dotata fiecare încapere”.

Alexei MURCOVSCI, DIRECTORUL TABEREI: "In fiecare an facem o revizie si anul acesta am cumparat stingatoare noi si le-am încarcat pe cele vechi, avem pe teritoriu 58 de stingatoare.”

 Mai mult, copiii au fost instruiti cum sa actioneze in caz de incendiu.

"Mi-a spus sa ies din casa si sa astept sa vina pompierii, suni pe 901”.

"Iau stingatorul si sting focul”.

"Imi pun o batista pe gura ca sa nu-mi intre fumul si chem pompierii, ei vin 10 min.”

 Iar la aceasta tabara, multi pici sunt cazati in casute de lemn. Fiecare este dotata cu un detector de fum.

Vasile CAZACU, DIRECTORUL TABEREI: "Avem un echipament intreg in jur de 25 de stingatoare ne-am pregatit pentru a lucra mai siguri pe sine.”

 In tabara vecina, insa conditiile sunt mai putin moderne. Mai vechi sunt echipamentele antiincendiu.

Adriana GROSU, DIRECTOAREA TABEREI: "Avem tot echipamentul antiincediar, butoaie cu apa, nisip, hidrante care functioneaza."

 Taberele trec prin filtrul pompierilor deja pentru a treia oara in acest an. Abia la ultimul control, nereguli au fost mai putine, afirma pompierii.

 La Vadul lui Voda, activeaza 7 tabere. Toate sunt verificate de pompieri in aceasta saptamana.