Google+

Tarife mai mari pentru locul de veci in Chisinau. Taxa de rezervare creste - Mold-street.com

O noua veste proasta pentru locuitorii capitalei. Consiliul Municipal Chisinau a majorat pe 2 septembrie o serie de taxe specifice pentru cimitirele din Chisinau. Propunerea a venit de la intreprinderea municipala Combinatul Servicii Funerare, noteaza Mold-street.com.

 

Tarifele au fost majorate in functie de categoria cimitirului. In total, sunt patru categorii de cimitire, ce se determina dupa nivelul de amenajare ( apeduct, gard, paza, asfalt, iluminare ). 

 

Taxa de rezervare creste cu 57%

 

In prima categorie este inclus Cimitirul Central de pe strada Mateevici ( care in popor este numit si cimitirul de pe strada Armeneasca ), unde un loc de veci va costa 1 500 de lei, circa 25 - 30% mai mult decat este in prezent. La aceasta se adauga si costul sapatului gropii care este in prezent 1 268 se lei.

 

Este adevarat ca aici pot fi inhumate doar persoanele care au rude de gradul I deja inmormantate sau daca este vorba despre o persoana cu merite deosebite in acest sens fiind necesara si o decizie a administratiei capitalei.

 

Mult mai tare creste taxa pentru rezervare a unui loc de veci la Cimitirul central: de la 3500 la 5500, adica cu circa 57%.

 

La cimitirul Sfantul Lazar preturile au crescut mai putin, ba chiar s-au diminuat. Astfel, tariful nou pentru inhumare este de 1000 de lei, cu 50 de lei mai putin decat cel din prezent. La acestea se adauga 1200 de lei cost pentru sapatul gropii.

 

Rezervarea unui loc de veci la Sfantul Lazar s-a scumpit cu 399 de lei: de la 3 111 la 3 500 de lei.

 

CITESTE CONTINUAREA PE MOLD-STREET.COM

 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn