Google+

Toate sectiile de la Insititul Mamei si Copilului au fost reparate. Ultima a fost inaugurata astazi, iar fara banii oferiti de guvernul roman, proiectul ar fi esuat, spun autoritatile. Cum arata aceasta - VIDEO

Toate sectiile de la Insititul Mamei si Copilului au fost reparate. Ultima a fost inaugurata astazi, iar fara banii oferiti de guvernul roman, proiectul ar fi esuat, spun autoritatile. Cum arata aceasta - VIDEO
Embed:

In ultimii doi ani guvernul roman a bagat peste 2,6 milioane de euro in Institutul Mamei si Copilului. In total au fost reparate din talpa, la standarde europene, 11 sectii pentru copii. Astazi a fost inaugurata ultima sectie. Autoritatile de la noi recunoscut ca fara ajutorul tarii vecine, proiectul ar fi esuat.

 

Acest adolescent s-a nascut cu o maladie congenitala. Asa ca ca sectia de cardiologie i-a devenit aproape ca a doua casa, avand in vedere ca se trateaza de cateva ori pe an aici. Mama baiatului sustine ca sectia este de nerecunoscut.

 

“E ca de la cer la pamant. Un spatiul luminos frumos, calduros, conditii superbe cat pentru parinti cat si pentru copii.”  

 

“Inaite aici erau niste ferestre intre saloane, era incomod acum si mobila e mai noua, coditiile sunt mai bune.” 

 

Multumite de noile conditii sunt si mamacile cu bebelusi.

 

“E foarte bine aici avem chiar pat pentru copil,nu trebuie sa doarma cu noi alaturi, ne simtim mai bine parca mai repede trece timpul.” 

 

Sectia de cardiologie nu a mai fost reparata din 2002. Acum, insa peretii sunt tencuiti, mobilierul nou, fiind amenjat si un spatiu de joaca pentru copii.

 

Sergiu GLADUN, DIRECTORUL INSTITUL MAMEI SI COPILULUI: “A fost renovate si incaparile pentru personal medical, a fost reparata cantina si bucutaria si WC.”

 

 Svetlana Slonovschi lucreaza in sectia de cardiologie de 34 ani. Dupa reparatie, e o adevarata placere sa vii la munca, spune femeia. 

 

Svetlana SLONOSVCHI, ASISTENTA-SEFA: “Acum e super, de o placere sa vii la servici. Acum e super jumatate din tratament o arata si fata sectii.”

 

 Renovarea sectiei a costat peste 2 milioane de lei, bani donati de Guvernului Romaniei. Asa ca la inaugurare a venit si ambasadorul Romaniei la Chisinau, care a testat cum fuctioneaza unele despozitive medicale.

 

Daniel IONITA, AMBASADORUL ROMANIEI LA CHISINAU: “Astazi am sarbatorit pe Sfantul Nicolae, iata ca printr-o coecidenta fericita cu bani de la guvernul Romaniei si sprijinul Guvernului RM a putut aduce daruri frumoase.” 

 

 Anual in sectia de cardiologie se trateaza peste o mie de copii. Aceasta fost cea de 11 si ultima sectie renovata din banii Guvernului Romaniei in cadrul Institul Mamei si a Copilul. Intregul proiect a costat 2,6 milioane de euro. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn