Google+

Trei celule de criza au fost create in tara: noaptea trecuta 4 masini si un camion ce transporta combustibil au ramas blocate, pe sosea, din cauza ninsorii. Interventia IGSU - VIDEO

A fost noapte alba pentru salvatori. Noaptea trecuta, 4 masini si un camion, au ramas blocate, pe drum, in apropiere de Telenesti, din cauza ninsorii puternice. Intre timp, au fost create trei celule de criza in nordul, centrul si sudul tarii, pentru a preveni orice situatie de risc, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, printr-un comunicat de presa.

 

Potrivit IGSU, 4 masini si un camioan au ramas blocate noaptea trecuta pe sosea, in apropiere de Telenesti. A fost nevoie de interventia salvatorilor pentru a debloca vehiculele.

 

Astfel, in aceasta dimineata au fost create 3 celule de criza. Acestea vor functiona la Balti, Cahul si Chisinau.

 

 

Comunicatul emis de IGSU:

"Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a creat trei celule de criză în zonele de nord, sud şi centrul ţării. Acestea vor funcţiona în cadrul subdiviziunilor IGSU din municipiile Bălţi, Cahul  şi Chişinău. În cadrul celulelor vor face parte reprezentanţi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General al Poliţiei, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, Ministerul Muncii, Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor,  distribuitorii energiei electrice, iar după caz ar putea fi implicaţi reprezentanţi ai Ministerului Apărării.

Responsabilii din cadrul celulelor de criză au menire să monitorizeze situaţia pe traseele şi localităţile din ţară să efectueze calculele mijloacelor disponibile şi să ia decizii pentru intervenţii.

Conform informaţiilor IGSU pe traseul R- 38  în apropiere de localitatea Moscovei a fost stopat un camion, iar pe traseul R -34 în apropiere de Giurgiuleşti au fost stopate de autorităţi 7 autocamioane. Pe parcursul nopţii salvatorii au efectuat lucrări de deblocare a mai multor mijloace de transport.

 

La Teleneşti în apropiere de localitatea Mîndreşti, pompierii au deblocat din zăpadă 4 autoturisme şi un autocamion ce transporta combustibil. IGSU îndemnă oamenii să apeleze de urgenţă serviciul 901 în situaţii de risc."


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn