A fost noapte alba pentru salvatori. Noaptea trecuta, 4 masini si un camion, au ramas blocate, pe drum, in apropiere de Telenesti, din cauza ninsorii puternice. Intre timp, au fost create trei celule de criza in nordul, centrul si sudul tarii, pentru a preveni orice situatie de risc, anunta Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, printr-un comunicat de presa.

Publicat:18.01.2018, 06:43

Potrivit IGSU, 4 masini si un camioan au ramas blocate noaptea trecuta pe sosea, in apropiere de Telenesti. A fost nevoie de interventia salvatorilor pentru a debloca vehiculele.

Astfel, in aceasta dimineata au fost create 3 celule de criza. Acestea vor functiona la Balti, Cahul si Chisinau.

Comunicatul emis de IGSU:

"Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta al MAI a creat trei celule de criza în zonele de nord, sud si centrul tarii. Acestea vor functiona în cadrul subdiviziunilor IGSU din municipiile Balti, Cahul  si Chisinau. În cadrul celulelor vor face parte reprezentanti ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratul General al Politiei, Departamentul Trupelor de Carabinieri, Ministerul Educatiei, Culturii si Cercetarii, Ministerul Muncii, Sanatatii si Protectiei Sociale, Ministerul Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor,  distribuitorii energiei electrice, iar dupa caz ar putea fi implicati reprezentanti ai Ministerului Apararii.

Responsabilii din cadrul celulelor de criza au menire sa monitorizeze situatia pe traseele si localitatile din tara sa efectueze calculele mijloacelor disponibile si sa ia decizii pentru interventii.

Conform informatiilor IGSU pe traseul R- 38  în apropiere de localitatea Moscovei a fost stopat un camion, iar pe traseul R -34 în apropiere de Giurgiulesti au fost stopate de autoritati 7 autocamioane. Pe parcursul noptii salvatorii au efectuat lucrari de deblocare a mai multor mijloace de transport.

La Telenesti în apropiere de localitatea Mîndresti, pompierii au deblocat din zapada 4 autoturisme si un autocamion ce transporta combustibil. IGSU îndemna oamenii sa apeleze de urgenta serviciul 901 în situatii de risc."