Google+

Trei indivizi, printre care un sef de la ANSA, retinuti intr-un dosar de escrocherie. Ce spun autoritatile - VIDEO

Trei indivizi, printre care un sef de la ANSA, retinuti intr-un dosar de escrocherie. Ce spun autoritatile - VIDEO
Embed:

Directorul Centrului de Diagnostic Veterinar, un sef de directie de la ANSA si un agent economic au fost retinuti astazi de procurori intr-un dosar de escrocherie. Acestia sunt suspectati ca au trucat o licitatie de achizitionare a vaccinului pentru prevenirea rabiei, astfel prejudiciind bugetul statului cu aproape un milion si jumatate de lei.

 

De dimineata, procurorii au descins in birourile suspectilor, de unde au ridicat mai multe acte. Astfel, seful directiei Patrimoniu de la ANSA, directorul Centrului de Diagnostic Veterinar, dar si un agent economic au fost retinuti intr-un dosar de escrocherie. 

 

Eugeniu BORDOS, PROCUROR PCCOCS: In cadrul cauzei penale s-a stabilit ca au schimbat documente si au creat circumstante ca agentul economic pe care el il favorizau sa castige aceasta licitatie in detrimentul calitatii produselor procurate.” 

 

 Potrivit procurorilor, cele trei persoane sunt supectate ca ar fi trucat o licitatie, prejudiciind bugetul statului cu aproape un milion si jumatate de lei.

 

Gheorghe GABERI, DIRECTOR GENERAL ANSA: “Cu unii furnizor de uz veterinar suntem de mult timp in litigiu. Ne-am adresat la organele respective de acheta cu rugamintea ca sa fie verificata realitatea. Furnizam toate informatiile si institutiile abilitate vor examina si vor lua decizii.” 

 

Actiunile de urmarie penala s-au desfasurat timp de sase luni. Suspectii risca pana la 7 ani de inchisoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn