Google+

Trei politisti din Balti, retinuti pentru mita: „- 200 de euro normal? - Ce-i cu tine, nici trei nu te ajuta!” - VIDEO/ZdG.md

Trei inspectori de patrulare, dintre care un comandant de grupa, din Regimentul de Patrulare nr.2 Balti al Inspectoratului National de Patrulare al Inspectoratului General al Politiei (IGP) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), au fost retinuti intr-un dosar de corupere pasiva, scrie ZdG.md.

 

[...]

 

Potrivit PA, în urma percheziţiilor în automobilele de serviciu, oficiile şi domiciliile figuranţilor, au fost ridicate mijloace băneşti, precum şi alte probe care confirmă comiterea faptelor prejudiciabile.

 

Inspectorii de patrulare implicaţi au fost reţinuţi pentru 72 de ore, iar dacă aceştia vor fi găsiţi vinovaţi de comiterea infracţiunii de corupere pasivă, ei riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 u.c., cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice pe un termen de la 7 la 10 ani.

 

PA a făcut publice şi imagini video realizate cu camera ascunsă în maşinile inspectorilor de patrulare:


 

Dialog între poliţist şi un şofer:

Poliţist: - Ce ruble ai? M-au rugat frumos să hotărăsc întrebarea.

Şofer: - 200 de euro, tot normal?

Poliţist: - Ce-i cu tine, măi? Nici trei nu te ajută. Tu ai de la 80 la o sută de mii „штраф” (amendă – n.r), cinci ani „лишение прав” (privarea dreptului de a conduce – n.r.), dosar penal. Eşti păţan tânăr, măi băiete!CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn