Google+

Trei victime, angajate ale localului "La Soacra" in care s-a produs explozia, au fost transportate la Spitalul de Arsi din Romania: "sunt intubate si conectate la ventilare artificiala" - VIDEO

Trei victime, angajate ale localului "La Soacra" in care s-a produs explozia, au fost transportate la Spitalul de Arsi din Romania: "sunt intubate si conectate la ventilare artificiala" - VIDEO
Embed:

Trei persoane ranite in explozia de ieri, de la Piata Centrala, au fost transferate astazi la un spital din Romania. Este vorba despre 3 angajate ale cafenelei, care au arsuri grave. Femeile au fost transportate la Bucuresti cu o aeronova a fortelor aeriene romane de pe Aeroportul din Chisinau.

 

Tatiana LIPCHINA, REPORTER PROTV: “Cele trei persoane care au suferit grav in urma exploziei de ieri de la Piata Centrala, au fost transportate la Bucuresti cu o aeronava a fortelor militare romane. Avionul militar este dotat cu echipamente medicale pentru a putea fi acordata asistenta necesara ranitilor."

 

Cele trei persoane transferate la spitalul din Bucuresti sunt angajate ale cafenelei “La Soacra” in care s-a produs explozia. Doua dintre ele au cate 25 de ani si fusesera internate la Centrul de Combustie iar a treia de 35 de ani era la reanimare la Spitalul de Urgenta. Femeile au suferit arsuri grave pe suprafata corupului si le sunt afectate si caile respiratorii, deoarece se aflau in incaperea unde a exploadat butelia de gaz.   

 

Valentina ROTARU, VICEMINISTRUL SANATAII: “Este stare foarte grava. Aici ambele sunt intubate, sunt la ventilare artificiala. Cu arsuri de 50 la suta.”

 

Raluca MOLDOVANU, MEDIC SMURD ROMANIA: “Toti pacientii transportati, indiferent de starea in care sunt atunci cand ii preiai, starea lor se poate agrava pe timpul transportului.” 

 

Gheorghe TURCANU, VICEMINISTRUL SANATATII: “-Toate cheltuielile de catre cine vor fi suportate? -In Romania vor fi suportate de catre Ministerul Sanatatii din Romania, in Moldova vor fi suportate de catre Ministerul Sanatatii din Moldova.” 

 

Mamele celor trei femei erau astazi ingrijorate de starea de sanatate a acestora, mai ales ca urmatoarele 72 de ore sunt decisive, spun medicii.

 

“S-a dus sa castige un ban, ca si altii.” 

 

“Fiica imi spunea tot timpul ca nu este ventelatie.” 

 

Decizia de a transporta cele trei femei la Spitatul de Chirurgie Plastica Reparatorie si Arsuri din Bucuresti a fost luata dupa mai multe discutii pe care premierul interimar le-a avut aseara si astazi dimineata cu medicii de la Centrul de Combustie.

 

Gheorghe BREGA, PRIM-MINISTRUL INTERIMAR: “Romanii au o experienta mai bogata la arsuri, dupa cazul tragic a lor.”

 

Gheorghe Brega a vizitat astazi si ranitii internati la Centrul de Combustie. Fiind medic de profesie, premierul interimar a examinat si cateva radiografii. 

 

La Centrul de Combustie au ramas internate inca zece persoane, a caror stare, potrivit medicilor s-a ameliorat putin. Acestea au suportat arsuri de 15-20 la suta din suprafata corpului. In urma exploziei de ieri de la cafeneaua La Soacra din Piata Centrala, 17 persoane au ajuns la spital, dintre care 13 au fost internate.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn