Google+

Ucrainenii si rusii se lupta pentru piata energetica a Moldovei - Mold-street.com

De cateva zile autoritatile moldovenesti se arata extrem de optimiste in privinta unei ieftiniri a curentului electric. "Tarifele la curent ar putea fi revizuite in viitorul apropiat. In acest sens se poarta negocieri cu furnizorii de energie electrica", a anuntat in cadrul sedintei de miercuri a Guvernului, premierul Pavel Filip, noteaza Mold-street.com.

 

Devierile si tarifele

 

"Suntem in proces de colectare si analiza a ofertelor. Ministrul Economiei trebuie sa gaseasca cele mai bune solutii. Suntem in situatia cand, pe de o parte, ne propunem ca populatia sa plateasca mai putin pentru energia electrica, iar pe de alta parte, trebuie sa vedem cum acoperim acele devieri tarifare formate pana acum. Or acestea sunt foarte mari", a declarat Filip la sedinta de miercuri.

 

 [....]


Cine vrea sa ne dea curent


Astfel, in prezent exista cel putin patru companii care si-au declarat intentia de a livra energie pe piata moldoveneasca. Este vorba de firma Energokapital din Tiraspol, care va livra curentul generat de Centrala termoelectrica Moldoveneasca (Centrala de la Cuciurgan), controlata de grupul rus Inter RAO UES si trei companii din Ucraina: DTEK Power Trade, ERU Trading si Donbassenergo.

 

DTEK Power Trade este o companie cunoscuta, aceasta fiind parte a grupului System Capital Management, controlat de miliardarul Rinat Akhmetov si in anii 2010-2014 a livrat energie pe piata moldoveneasca.

 

Donbassenergo a mai incercat si in 2014 sa vanda curent in Moldova, ea fiind afiliata unor persoane din anturajul fostului presedinte al Ucrainei Victor Yanukovici.

 

CITESTE ARTICOLUL INTEGRAL PE MOLD-STREET.COM


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn