Un baiat de 16 ani din Edinet a ajuns in coma, in urma unui grav accident. Adolescentul se deplasa pe un scuter cand s-a ciocnit violent cu un microbuz. A suferit multiple traumatisme grave, intre care ruptura de splina, asa ca doctorii i-au inlaturat-o. Azi, medicii de la SMURD Iasi l-au preluat pe baiat si l-au transportat la Chisinau. El a fost internat la Institutul Mamei si Copilului.

Publicat:17.08.2017, 14:36

 
Medicii din Iasi l-au adus pe baiat, care se afla in coma, in aceasta amiaza. Elicopterul SMURD a aterizat pe stadionul Dinamo, de unde adolescentul a fost preluat de o ambulanta. 


Accidentul a avut loc acum 2 zile, insa starea baiatului era atat de grava incat el nu putea fi transportat. Asa ca medicii de la Chisinau au plecat la spitalul din Edinet pentru a-i acorda ajutor. 

Adolescentul a fost internat la reanimare, la Institutul Mamei si Copililui. Specialistii spun ca el se afla in stare grava. In afara de multiplele traumatisme, in urma accidentului, el a suferit ruptura de splina, pe care medicii i-au inlaturat-o ulterior. Baiatul a fost conectat la respiratie artificiala.

Tatiana PASICOVSCAIA, SEF SECTIE REANIMARE IMC "A fost realizata o tomografie computerizata. Au fost depistate fracturi de oase ale craniului. Copilul se afla la terapie intensiva. Starea este foarte grava. Baiatul a ajuns in coma dupa ce s-a ciocnit puternic cu un microbuz, el deplasandu-se pe un scuter."

Potrivit oamenilor legii, impactul s-ar fi produs, pentru ca soferul autoturismului nu i-ar fi acordat prioritate adolescentului. Cazul este investigat de politie. Ieri, inca o interventie SMURD a avut loc. O fetita de 2 ani a fost adusa in capitala cu elicopterul, dupa ce a cazut intr-un vas cu apa clocotita.