Google+

Un bunic in varsta de 77 de ani din Chisinau isi creste cei doi nepoti ramasi orfani dupa ce ambii parinti au murit. Toti trei locuiesc intr-o camera de camin in conditii destul de modeste - VIDEO

Un bunic in varsta de 77 de ani din Chisinau isi creste cei doi nepoti ramasi orfani dupa ce ambii parinti au murit. Toti trei locuiesc intr-o camera de camin in conditii destul de modeste - VIDEO
Embed:

Un bunic in varsta de 77 de ani din Chisinau isi creste cei doi nepoti ramasi orfani dupa ce ambii parinti au murit. Toti trei locuiesc intr-o camera de camin in conditii destul de modeste. Barbatul si-ar dori sa le ofere un trai mai bun, dar din cauza varstei si a sanatatii nu poate.

 

Au trecut trei ani de cand Alexandru, care este elev in clasa a noua si sora sa de 7 ani locuiesc cu bunicul lor intr-o camera de camin. Parintii lor au decedat din cauza unei boli grave. Acum baiatul are mai multe resposabilitati decat prietenii sai, spune el.

 

Alexandru MAXIMENCO: „Deseori matur in camera, spal vesela intotdeauna dupa ce mancam. Stiu sa gatesc. Omleta gatesc de multe ori, piure, cartofi prajiti. Am invatat sa fac asta pentru a-l ajuta pe bunicul si pe sora.”

 

Necesitati are multe, dar din pensie si ajutorul social, bunicul sau nu reuseste sa-i ofere totul.

 

Alexandru MAXIMENCO: „Am nevoie de un computer pentru ca deseori, la scoala trebuie sa pregatim prezentari, dar eu nu le pot face.”

 

Anastasia este eleva in clasa intai, cu treburile casei nu se ocupa pentru ca nu o lasa bunicul spune ea, insa are o ocupatie preferata - sa joace sah cu fratele ei si sa invete.

 

Anastasia MAXIMENCO: „Dupa scoala imi place sa ma joc.”

 

Dar si sa isi ajute bunicul cum poate.

 

Anastasia MAXIMENCO: „Il ajut sa duca sacosele, sa pun pe masa si sa aranjez patul.”

 

Andrei Mascavoi are 77 de ani. El a ramas singurul sprijin pentru cei doi copii dupa ce fiul sau si sotia acestuia au murit. El spune ca le va fi alaturi cat timp ii va permite sanatatea.

 

Andrei MOSCOVOI, BUNIC: „M-am invatat. Eu stiu de multa vreme sa gatesc. Cum ma descurc? M-am obisnuit. In orice caz, ei spun ca e mai gustos decat la cantinele scolare.”

 

Cheltuielele sunt mari, iar banii din pensie  abia le ajung pentru produse alimentare, spune barbatul. Si-ar dori sa le ofere un trai decent nepotilor, insa nu mai este in putere.

 

Andrei MASCAVOI, BUNIC: „Vedeti cum traim. Totusi, mi-as fi dorit conditii mai bune.”

 

Responsabilii de la Directia Asistenta Sociala  a sectorului Rascani nu ne-au raspuns la telefon ca sa ne spuna cum sustin aceasta familie.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn