Google+

Un candidat pe circumscriptia SUA si Canada se plange ca nu poate folosi in campania sa electorala banii pe care i-a castigat in America - VIDEO

Candidatul de pe circumscriptia SUA si Canada, Oleg Binzari se plange ca nu poate folosi in campania electorala banii castigati din afacerile pe care le are in Statele Unite. Asa cum legea din Moldova interzice utilizarea fondurilor din strainatate, Comisia Electorala Centrala spune ca el nu are alta solutie decat... sa o respecte.

 

Oleg BINZAR, CANDIDAT INDEPENDENT PE CIRCUMSCRIPTIA 51, SUA SI CANADA: „Trebuie sa vin sa adun bani aici”.

 

Ulterior, ca sa-si poata face campanie, el va trebui sa transfere in Statele Unite banii adunati aici. Responsabili de la CEC au confirmat ca legea nu le permite concurentilor sa foloseasca fonduri din strainatate. 

 

Rodica SIRBU, REPREZENTANTA A SERVICIULUI DE PRESA AL CEC: „Prin urmare, plafonul pentru fiecare concurent in circumscriptia uninominala a fost stabilita in marime de un milion 845 de mii de lei. Este obligat sa se supuna regulilor de aici din Moldova. El trebuie sa prezinte rapoarte financiare odata in saptamana. El cum o sa prezinte, cu extrase de la Banca din Statele Unite?”

 

Oleg Binzar s-a plans si de alte impedimente, cum ar fi numarul mic de sectii de votare in diaspora si lipsa acestora in marile orase, unde sunt multi alegatori. El a mai spus ca si-ar dori introducerea votului prin posta, ceea ce, acum ar fi imposibil, deoarece pentru instituirea acestei proceduri este necesar votul Parlamentului, comenteaza Comisia Electorala Centrala.

 

Oleg Banzar spune ca are o afacere profitabila in Statele Unite, iar in cazul in care va ajunge deputat, va reveni acasa impreuna cu familia sa. Acasa, candidatul sustine ca va colabora cu politicienii care au aceleasi viziuni ca si el.

 

Oleg BINZAR, CANDIDAT INDEPENDENT PE CIRCUMSCRIPTIA 51, SUA SI CANADA: „Cu niciun chip nu voi face alianta sau colaborare cu PSRM, Partidul Sor sau PD.”

 

Pe circumscriptia din SUA si Canada mai candideaza democratul Ghenadie Morosanu, socialistul Gaik Vartanean, Rodica Rusu din partea partidului Sor, Dumitru Alaiba de la blocul ACUM, independentii Viorel Savva,  Valeriu Ghiletchi, Alexandrin Patron, Petru Neaga, Gheorghi Grozav si Valentin Ganea.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn