Google+

Un nou elicopter SMURD va efectua in scurt timp operatiuni de salvare in RM. Aparatul de zbor, prezentat oficialilor moldoveni la uzina de asamblare din Brasov - VIDEO

Un nou elicopter SMURD va efectua in scurt timp operatiuni de salvare in RM. Aparatul de zbor, prezentat oficialilor moldoveni la uzina de asamblare din Brasov - VIDEO
Embed:

Un nou elicopter SMURD va efectua in scurt timp operatiuni de salvare in Republica Moldova. Aparatul de zbor a fost prezentat astazi oficialilor moldoveni la uzina de asamblare din Brasov. Acesta va ajunge la Iasi, si-l va inlocui pe cel prabusit in iunie anul trecut la Cantemir.

 

Dupa un an de la tragicul accident de la Haragas in care si-au pierdut viata 4 persoane, SMURD Iasi va avea o noua aeronava, care va trece Prutul ori de cate ori va fi nevoie. Pana acum salvatorii romani au intervenit de 38 de ori.

 

Printre zecile de vieti salvate, este si cea a fetitei de 2 ani si 10 luni care, in luna august, a fost adusa la Chisinau de la Briceni cu un elicopter SMURD de la Galati.  Micuta a suferit atunci arsuri pe jumatate din suprafata corpului dupa ce a cazut intr- un vas cu apa clocotita. In doar 40 de minute, medicii romani au preluat copila si au ajuns pe stadionul Dinamo din capitala.

 

O alta operatiune de salvare a avut loc in luna septembrie. Un adolescent de 15 ani din Briceni, aflat in coma, dupa un accident de motocicleta, a fost adus la Chisinau cu un elicopter SMURD. Baiatul se afla intr-o stare foarte grava, avand diverse traumatisme.

 

Acesta a fost preluat de ambulanta si transportat la Institutul Mamei si Copilului. Proiectul transfrontalier SMURD a fost lansat in luna septembrie a anului 2014. Prima interventie aero-medicala a avut loc in 2015.
Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn