Google+

Un nou sens giratoriu va aparea la o intersectie din sectorul Ciocana al capitalei. Autoritatile spera astfel sa fluidizeze traficul din acea zona. Desi lucrarile abia au inceput, unii soferi circula deja dupa regulile rondului - VIDEO

Un nou sens giratoriu va aparea la o intersectie din sectorul Ciocana al capitalei. Autoritatile spera astfel sa fluidizeze traficul din acea zona. Desi lucrarile abia au inceput, unii soferi circula deja dupa regulile rondului - VIDEO
Embed:

Un nou sens giratoriu va aparea in curand la intersectia strazilor Uzinelor cu Industriala din sectorul Ciocana. Autoritatile vor astfel sa fluidizeze traficul din acea zona. Desi lucrarile de amenajare a sensului giratoriu au inceput abia astazi, majoritatea soferilor circula deja dupa regulile rondului, in timp ce altii s-au cam zapacit.

 

Noul sens giratoriu de la intersectia strazilor Uzinelor cu Industriala va fi finisat peste doua saptamani, spun angajatii de la Exdrupo. Pentru asta din bugetul primariei s-au alocat 50 de mii de lei.

 

Ion CIURGAN, ANGAJAT EXDRUPO:  “Acum vrem sa scoatem straturile de asfalt pentru a permite evacuarea apei de pe carosabil. Vom insala bordurile la o inaltime de 40 de cm. ”

 

Pana acum in aceasta intersectie exista un indicator si un semafor care oferea prioritate soferilor ce mergeau intr-o singura directie, iar din aceasta cauza pe celelalte drumuri se formau ambuteiaje. Soferilor in mare parte le-a placut ideea de a scoate semaforul, altii insa sunt sceptici si cred ar putea aparea aceleasi probleme ca si in cazul rondului de pe Bulevardul Moscovei.

 

“Aici mereu erau ambuteiaje, o sa vedem deja dupa ce o sa faca cercul.”

 

“Eu traiesc aici si el trebuia sa apara de 20-30 de ani in urma. Fiindca aici multa lume a murit, accidente si dimineata cozi interminabile.”

 

“Eu cred ca e foarte bine. Ambuteiajele deja au disparut. Putem merge si nu trebuie sa stam cate 10-15 minute.”

 

Chiar si asa ambuteiajele nu au disparut. Lucrarile de constructie a rondului de pe srtada Uzinelor face parte dintr-un proiect comun al Inspectoratului National de Patrulare si autoritatilor locale. La sfaristul lunii iunie, cei de la INP au facut o analiza si au propus ca sase intersectii din capitala sa fie reamenajate in scopul de a usura traficul.

 

Alina BUNGHEZ, PURTĂTOR DE CUVÂNT INP: “La cateva intersectii au fost instalati piloni pentru a delimita mai bine benzile, ia rpe Uzinelor va aparea un rond.“

 

Pentru acest proiect din bugetul primariei pana acum s-au cheltuit peste 300 de mii de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn