Un targ de brazi ca-n filmele despre Craciun a fost deschis astazi in centrul capitalei. Pomii au fost crescuti in Romania si Olanda, acele lor nu inteapa, iar coroana se pastreaza mai mult timp. Oamenii au admirat pomii, dar putini au scos banul din buzunar ca sa cumpere.

Publicat:11.12.2018, 18:29


Comerciantii au amenajat locul cum au stiut mai bine, cu luminite si ghirlande asa incat sa fie mai atractiv pentru clienti. 

Alexei MICU: "O sa facem o sarbatoare mai frumoasa, aici o sa fie vandute si ceai, izvar, placinte. Lumea cand o sa procure brad sa primeasca placere."

Brazii care sunt vanduti au o inaltime de 1 metru si jumatate si pot ajunge pana aproape de trei metri. Cumparatorii trebuie sa scoata din buzunar de la 350 pana la 1000 de lei pentru un pom.

Desi sunt mai bine de doua saptamani pana la Craciun, oamenii s-au bucurat sa vada primii brazi in vanzare. Acest tanar si-a ales pomul in cursul zilei, iar cand a revenit seara cu banii, acesta nu mai era.

"Am fost astazi ziua si acum numai este seara bradul pe care l-am si sper sa gasim un brad mai frumos."  

Tanarul nu s-a intristat si a ales altul.Multi nu au putut trece pe alaturi indiferenti, asa ca s-au tot oprit ca sa admire pomii. 

"Desigur ca o sa cumparam un brad natural. E  frumos si miroase bine."

Comerciantii spun ca au reusit sa vanda deja cativa brazi si cred ca la mijlocul lunii decembrie marfa se va duce ca pe banda rulanta.

Primarul interimar al capitalei a semnat o dispozitie prin care permite deschiderea iarmaroacelor de brazi in toate sectoarele din Chisinau. Ca sa iasa la vanzare, comerciantii trebuie sa obtina autorizatie de la pretura. Targurile vor fi inchise pe 7 ianuarie.