Un targ international de caritate a adunat astazi reprezentantii a 27 de ambasade de la Chisinau la un loc pentru o cauza nobila. Sotiile diplomatilor acreditati la noi au gatit bucate traditionale, au adus suvenire din tarile din care provin si le-au vandut zecilor de vizitatori veniti la Moldexpo. Banii adunati urmeaza sa fie donati pentru reabilitarea copiilor cu nevoi speciale.

Publicat:09.12.2018, 16:59

Odata ajunsi la intrare, vizitatorii nu stiau incotro sa o apuce fiind ademeniti de mirosul de mancare. Atractia principala a targului au fost bucatele traditionale a mai multor tari. Vizitatorii au facut cozi ca sa-si cumpere ceva de mancare.

Bartlomiej ZDANIUK, AMBASADORUL POLONIEI LA CHISINAU: Am pregatit si cateva feluri de mancare tipice din Polonia. Si mai ales cel mai cunoscut care este varza cu carne ca sa fie gustos trebuie gatit cel putin trei zile.” 

 Reprezentantii ambasadei Germaniei s-au laudat cu dulciurile lor traditionale. 

"Din Germania, eu as spune ca cel mai tipic este prajitura enorma care este preparata din nuci si aluat. Ea se gateste din timp si cu cat mai mult sta cu atat este mai gustoasa.” 

 Cea mai colorata si aromata taraba au avut-o reprezentantii Qatarului, care au adus la targ diferite mirodenii si bucate. Iar pe langa asta au instalat un cort.

Naif Jasim ALABDULGABBAR, VICE AMBASADOR QATAR:Avem condimente, avem arome, avem henna care este ceva traditional, avem foarte multe chestii.”

 Coada s-a format si la stand-ul ambasadei Frantei. Reprezentantii acesteia au ademenit vizitatorii cu mirosul branzeturilor franceze.

Nu au venit doar moldoveni au venit la targ ci si strainii. Acest barbat este din Suedia si spune ca a venit la targ in cautarea cadourilor de Craciun pentru cei dragi.

Targul international de caritate este la cea de-a 22-a editie. In acest an, la acesta au participat reprezentantii a 27 de ambasade si ONG-uri. Organizatorii si-au propus sa adune un milion de lei pe care ii vor dona ulterior pentru reabilitarea copiilor cu  dizabilitati.