Google+

Un ziarist de la noi a reconstituit istoria satului Rublenita prin fotografii, prin amintirile batranilor si date istorice colectate de prin carti: "Turistii vor fi impresionati" - VIDEO

Un ziarist de la noi a reconstituit istoria satului Rublenita prin fotografii, prin amintirile batranilor si date istorice colectate de prin carti: "Turistii vor fi impresionati" - VIDEO
Embed:

A reconstituit istoria satului Rublenita prin fotografii, prin amintirile batranilor si date istorice colectate de prin carti. Ziaristul Vadim Sterbate a muncit un an pentru a reda prin imagini istoria localitatii, iar ce a iesit este cu adevarat surprinzator. Ajutat de sateni si de autoritatile locale, acesta a povestit despre sat, inca de pe vremea in care in acolo au fost construite primele case.

 

Premiera filmului documentar s-a dat la gimnaziul din sat. Acolo s-au adunat toti localnicii, curiosi sa vada schita documentara. 

 

“Se simtea nevoia de aceasta schita documentara, pentru ca avem o istorie frumoasa a satului. Iar turistii vor fi impresionati.” 

 

 In film se regasesc imagini vechi inca de pe timpul primului razboi mondial, dar si imagini cu principalele cladiri din sat, cum ar fi biserica, care se inalta in varful unui deal de la marginea localitatii. 

 

Aceasta femeie este membra a ansamblului de muzica din localitate. S-a nascut in Rublenita intr-o familie numeroasa si nu a stat pe ganduri cand i s-a propus sa se filmeze in pelicula impreuna cu colegile sale. 

 

Cu ideea de a realiza un film documentar au venit autoritatile locale. Iar de restul s-a ocupat ziaristul Vadim Sterbate. Ia luat un an ca sa realizeze acest proiect. 

 

Desi este ziarist, Vadim este pasionat de filme documentare. Ne-a spus ca a mai realizat astfel de pelicule si pentru alte sate. 

 

Pentru acest film s-au cheltuit 30 de mii de lei. Jumatate din bani au fost oferiti de primarie, iar cealalta jumatate a fost de o familie din sat. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn