Google+

In atentia soferilor moldoveni: Ungaria restrictioneaza traficul si tranzitarea camioanelor de mare tonaj pe teritoriul sau

Ambasada Republicii Moldova in Ungaria a transmis Ministerului Transporturilor si Infrastructurii Drumurilor o nota cu privire la restrictionarea traficului si tranzitarii camioanelor de mare tonaj pe teritoriul Ungariei din 1 martie 2016.

 

Potrivit informaţiilor oficiale, restrictia se refert la autocamioanele cu o capacitate mai mare de 7,5 tone si va fi aplicata in perioada 01 martie – 04 noiembrie 2016.

 

Masura este aplicata doar pentru zilele de sambata si duminica, cat si in zilele de sarbatori nationale a Ungariei (15 martie, 20 august si 23 octombrie).

 

Conform deciziei autoritatilor maghiare, in zilele de sambata si duminica, precum si in zilele de sarbatori nationale a Ungariei, soferii autocamioanelor care deja au trecut frontiera Ungariei, vor fi obligati sa stationeze in parcarile special amenajate. Exceptie la aceasta decizie adoptata de autoritatile maghiare sunt autocamioanele care transporta marfuri perisabile, inclusiv fructe, legume si produse derivate din acestea, produse chimice sau usor inflamabile, precum si cele care transporta pasari si animale de casa vii, inclusiv bovine si porcine. Autoritatile maghiare de frontiera si cele de politie rutiera atentioneaza ca, incepand cu data de 1 martie curent, vor efectua controlul riguros privind respectarea restrictiilor anuntate mai sus.

 

Transportatorii auto de marfuri si bunuri, care vor incerca sa incalce prevederile restrictiilor mentionate mai sus, risca penalizari in suma de 1 milion forinti maghiari (circa 3300 de Euro) si interdictii de intrare/tranzitare pe teritoriul Ungariei pe o perioada de pana la 5 ani de zile. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn