Google+

Unii pensionari din Moldova isi permit sa manance carne doar in post. Preturile au mai scazut acum, in schimb legumele si fructele costa mai mult si nu oricine le poate cumpara. La tarabele din piata au aparut si primele capsuni - VIDEO

Unii pensionari din Moldova isi permit sa manance carne doar in post. Preturile au mai scazut acum, in schimb legumele si fructele costa mai mult si nu oricine le poate cumpara. La tarabele din piata au aparut si primele capsuni - VIDEO
Embed:

Unii pensionari din Moldova isi permit sa manance carne doar in post. Preturile au mai scazut acum, asa ca pot acum sa o puna in farfurie. In schimb legumele si fructele costa mai mult si nu oricine le poate cumpara. La tarabele din piata au aparut si primele capsuni. Dar pretul iti cam taie pofta - un kilogram costa 100 de lei.

 

“Cum sunt peturile la fructe si legume? - Scumpe, cand sunt si in gradina sunt mai ieftine.”

 

“Fructele sau scumpit cu totul, daca un kg de banane e 30 de lei si un kg de mere autohton este 20 de lei apoi va inchipuiti si legumele o sarit in sus , ciupercile uitativa ce se face un kg de ciuperci 40-60”

 

 Cei care tin post inlocuiesc carnea cu legume si fructe, insa economie oricum nu fac. Pretul la castraveti a crescut pana la 35 de lei kilogramul, iar pentru rosii trebuie sa platesti cel putin 25 de lei.

 

“-Cu ce inlocuiti carnea? - Cu fasole, cartofi, cu ce avem acasa. - Cum va par preturile la legume, fructe? - Cam scumpe. - Dar carnea? - Carnea acum e ieftina, dar de Pasti o sa fie 80.”

 

Pofticiosii pot cumpara si capsuni, care au fost scoase deja in vanzare. La tarabe insa nu era mare rand. Pretul cam bate la buzunar, spun cumparatorii.

 

“O suta de lei.”

 

Carnea, in schimb, s-a ieftinit in medie cu zece lei. Aceasta pensionara spune ca doar in perioada postului isi permite sa cumpere carne.

 

"Acum este post si sunt mai ieftine desigur, pot sa-mi mai permit ceva sa mai cumpar cu 1600 pensia."

 

Chiar si asa, cumparatorii nu fac rand la carne, se plang vanzatorii.

 

"In perioada aceasta de post preturile sunt mai mici, vanzarile au mai scazut lumea nu prea are bani, carnea era 70-75 acum 65-60, avem si de 55 iata burta, costite avem de 55."

 

"Preturile au scazut si tare au scazut, a fost carne de 75 acum e 65, nu se vinde daca nu se vinde ce sa facem noi cu dansa."

 

“Nu au oamenii bani, totul este scump sa fie preturile mai joase da, dar asa.”

 

Datele biroului National de Statistica arata ca preturile la fructe au crescut cu 10 la suta fata de cele de la inceputul iernii, iar legumele s-au scumpit cu 16 la suta.

 

Totodata, acum aceasta categorie de alimente costa cu aproape 30 de procente mai mult decat in februarie anul trecut. Carnea, insa, s-a ieftinit acum o luna cu doar un procent. Date oficiale despre preturile pentru martie inca nu au fost publicate. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn