Unul dintre cei doi moldoveni retinuti in dosarul furturilor de lux din Germania isi va petrece urmatoarele 30 de zile in penitenciarul numarul 13. Decizia a fost luata astazi de Magistratii Judecatoriei Chisinau cu sediul in Centru. Tot astazi in fata judecatorilor va fi adus si celalalt suspect.

Publicat:07.12.2018, 14:25

Suspectul care a primit mandat de arest a refuzat sa vorbeasca cu presa si a fost escortat de mascati.Procurorul de caz sustine ca oamenii legii au facut perchezitii si in masinele de lux, furate de banuiti, cu care acestia se deplasau din Moldova in Germania.

Vasile GOLBAN, PROCUROR: “ In cadrul percheziitiilor efectuate au fost stabilite anumite bunuri si sume banesti transportate de persoane care au anumite mijloace de transport si fac regulat ruta moldova Germania. Acum se fac totalurile nu stiu suma exacta.”

O grupare criminala compusa din 17 moldoveni a ajuns in vizorul autoritatilor din Germania si de la noi, dupa ce a comis un sir de furturi din mai multe state eurpene.

Cele mai multe spargeri au fost insa in orasul Hamburg, unde indivizii cautau vile de lux, pandeau cand stapanii nu sunt acasa, apoi intrau si puneau mana pe tot ce gaseau de pret acolo. Suma prejudiciilor depaseste 20 de milioane de euro. Acum doua zile, doi dintre suspecti au fost retinuti. Ceilalti 15 sunt dati in cautare.