Valeriu Strelet este noul candidat la functia de prim-ministru, afirma surse apropiate negocierilor. Politicienii s-au intalnit astazi de cateva ori, fara sa faca insa declaratii.

Ultimul update: 27.07.2015, 17:29 Publicat:27.07.2015, 14:26

UPDATE 20:13 Vlad Filat, lider PLDM: "Valeriu Strelet are experienta necesara pentru a fi un prim-ministru bun".

UPDATE 20:11 Candidatul PLDM la functia de prim-ministru, agreat de toate componentele aliantei, este Valeriu Strelet.

Este declaratia presedintelui PLDM, Vlad Filat, si a fost facuta la iesirea de la consultarile cu seful statului, Nicolae Timofti.

UPDATE 20:01 Mihai Ghimpu, lider PL: "Au loc consultari cu presedintele. Nu cunosc care este candidatul."

Sursa video: privesc.eu

UPDATE 19:12 Liderii PL, PLDM si PD se afla la resedinta de stat a presedintelui Nicolae Timofti. In acest moment au loc consultarile cu seful statului privind desemnarea candidatului la functia de premier.

Liderii PLDM, PD si PL au inceput saptamana cu discutii secrete. Acestia s-au intalnit astazi la amiaza la sediul PD, insa au urcat in masini si au plecat fara sa faca declaratii. 

Imediat, liberal-democratii s-au reunit in sedinta, la care a participat si Maia Sandu. Insa nici aici nu s-au facut declaratii.

O noua runda de discutii intre cei 3 sefi de partid a fost programata pentru ora 17, insa a fost amanata la scurt timp. Cel mai probabil, s-a discutat despre candidatul la functia de premier. Surse apropiate celor 3 partide spun ca noul prim-ministru ar fi Valeriu Strelet. Politicienii nu au precizat de ce a fost nevoie ca Maia Sandu sa fie schimbata. Totusi, candidatura Maiei Sandu a adus primele neintelegeri in alianta nouformata, cand aceasta a pus cateva conditii inainte sa accepte sa fie premier, printre care demiterea procurorului general si a guvernatorului BNM. Liberalii au criticat dur conditiile, iar democratii nu s-au expus deocamdata. In weekend au fost programate consultari cu presedintele Nicolae Timofti, care au fost insa amanate. 

Valeriu Strelet este deputat pe listele PLDM din 2009.

Valeriu Strelet s-a nascut pe 8 martie 1970, in satul Tareuca, raionul Rezina, Republica Moldova. Intre 1987 si 1993 a studiat la Universitatea de Stat din Moldova. Intre 2002 - 2005 a facut facultatea de Economie Generala si Drept la Academia de Studii Economice a Moldovei (ASEM). In 2011 a fost ales presedinte al fractiunii Liberal-Democrate in Parlamentul Republicii Moldova.

Valeriu Strelet este casatorit cu Aurelia Braguta si are 4 copii: 2 fii si 2 fiice.

Joi, PLDM a anuntat oficial ca Maia Sandu, ministrul in exercitiu al Educatiei, este candidatul PLDM la functia de premier. Anuntul a creat diferite reactii in randul politicienilor.


VEZI SI: "Nu vreau o papusa frumoasa, ci una desteapta"! Mihai Ghimpu a criticat DUR candidatul PLDM la functia de premier - VIDEO