A vrut sa se planga pe procurori, insa demersul nu a fost examinat, deoarece nu i-a placut judecatorul. Impreuna cu cei 4 avocati, Veaceslav Platon l-a recuzat astazi pe magistratul Ghenadie Pavliuc de la judecatoria Buiucani de 4 ori, insa de fiecare data, cerererile i-au fost respinse, asa ca examinarea plangerii a fost amanata. In cele 8 ore, cat a durat sedinta, fiind purtat de mascatii de la Pantera dintr-o sala in alta, ca de fiecare data, Platon l-a invinuit pe Vlad Plahotniuc de tot ce i se intampla.

Publicat:12.09.2016, 16:21

“-Cine a furat banii? -Plahotniuc.”

Si denuntatorul sau, Ilan Sor a fost pomenit astazi de Platon.

„-De ce Ilan Sor a depus marturii împotriva dumneavoastra? -Ca sa scape de închisoare.”

Spre finalul sedintei, Platon a vorbit si despre relatia pe care o avea cu cei doi.

„-În ce relatii ati fost cu Vlad Plahotniuc si  Ilan Sor? -Eram prieteni. -De ce s-au stricat relatiile? -Deoarece ei încearca sa-mi puna în cârca furtul miliardului.”

Potrivit avocatilor, Platon are motive intemeiate pentru a nu accepta ca judecatorul Pavliuc sa-i examineze plangerea depusa impotriva unor ilegalitati admise de procurorul Andrei Baiesu in cadrul urmaririi penale.

Astfel, magistratul a fost recuzat de 4 ori astazi, insa de fiecare fara de succes, intrucat demersurile au fost respinse, iar examinarea va continua si maine. 

Desi sedinta de astazi a fost deschisa, acces in sala de judecata a avut doar sotia lui Platon, Evghenia Tulchevska. Si fiul lui Platon din prima sa casatorie a vrut sa-si vada tatal, insa fara succes.

Veaceslav Platon a fost extradat in Moldova pe 29 august si plasat intr-o celula din penitenciarul 13, unde este detinut si fostul premier, Vlad Filat. Platon se declara nevinovat si spune ca este vorba de actiuni politice in spatele carora ar sta Vlad Plahotniuc. Democratul nu a comentat pana acum acuzatiile.